HELEN MIRREN

Silovana u mladosti

Britanska oskarovka Helen Mirren otkrila je da je u mladosti bila silovana na jednom od izlazaka, iako nikad nije prijavila taj zločin.

63-godišnja britanska glumica, zvijezda filmova “Kraljica” i zadnjeg akcijskog hita “National Treasure: Book of Secrets”, izjavila je da je bila previše ustrašena da kaže “ne” nasilniku koji ju je na kraju prisilio na seksualni odnos.

-Bila sam silovana na sastanku, nekoliko puta. Ne uz vrlo agresivno fizičko nasilje, ali na kraju sam završila zaključana u njegovoj sobi i natjerana na seksualni odnos. Ako djevojka svojevoljno završi u nečijoj sobi obnažena, onda je već uhvaćena u sivoj zoni u kojoj se više ne razaznaju jasne granice. Pogotovo ako nema fizičkog nasilja. Mislim da svaka žena ima pravo odbiti seks u zadnjoj sekundi i da bi to trebalo poštivati. Ali mislim da za parnicu, u tim okolnostima, nisam imala dovoljno uvjeta i dokaza za pobjedu. Jednostavno, bila sam neiskusna i prepristojna da objasnim stvarne namjere muškarcu koji nije htio čuti “ne” kao odgovor. Nisam imala iskustva u izlascima na zabave i nisam znala kako to funkcionira – objasnila je glumica svoju odluku da sve do sada prešuti istinu o silovanju.

Od 1997. glumica je u braku s američkim redateljem Taylorom Hackfordom, s kojim je bila u vezi od 1986., a unatoč mirnom obiteljskom životu, priznala je da je u 30-ima kraće vrijeme konzumirala kokain i lake droge, na zabavama koje je obilazila. Međutim, kada je saznala da je nacistički ratni zločinac Klaus Barbie razotkriven kao veliki diler droge, odlučila je prestati s vikend-drogiranjima.

-Povremeno sam pušila marihuanu i šmrkala kokain, ali ono što me zauvijek odvuklo od toga bila je činjenica da su ranih 80-ih uhvatili Klausa Barbieja, poznatog pod nadimkom Mesar iz Lyona. On se skrivao u Južnoj Americi i luksuzno živio od preprodaje kokaina. Kad sam to pročitala u novinama, sve karte su se složile na svoje mjesto i uvidjela sam da mala linija kokaina koju povučem na zabavi ima apsolutno direktan put do tog užasnog zločinca koji prebiva u Južnoj Americi. Odtada nikad više nisam ni pomislila taknuti kokain, zato što nikad prije nisam uviđala prave razmjere groznih, kriminalnih organizacija koje dobavljaju drogu za naše tulume u Engleskoj – zaključila je Mirren.

Gordana Kolanović

Linker
20. travanj 2024 15:22