HUMANITARNI KONCERT

Slavlje života uz zvjezdanu estradnu postavu

Šestim uzastopnim koncertom “Želim život”, u petak 16. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića, Zaklada Ana Rukavina zahvaljuje građanima koji su nesebičnim donacijama pomogli u ostvarenju njene misije prikupljanja i tipizacije krvotvornih matičnih stanica i koštane srži. Već tradicionalno druženje okupit će renomirana imena domaće estrade poput Novih fosila, Miroslava Škore, Prljavog kazališta, klape Intrade, Borisa Novkovića, Luke Nižetića, Halida Bešlića, Ivane i Marije Husar i mnogih drugih.

Koncert je besplatan, a može ga se pratiti i u izravnom prijenosu na programu Nove TV. U cilju prikupljanja sredstava za daljnju tipizaciju krvi, koja je izuzetno važna kako bi hrvatski Registar krvotvornih matičnih stanica bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih donatora koštane srži i matičnih stanica, tijekom koncerta bit će aktivan pozivni centar u kojemu će ugledna lica iz hrvatskog javnog života prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade i Banke krvi iz pupkovine.

U ulozi donora, ali i prodavača promotivnih materijala Zaklade naći će se lica Nove TV te brojni prijatelji Zaklade poput Boris Banovića, Mirne Maras, Ivane Tomić, Jurice Radovića, Dorijana Elezovića, Šime Sušića, Viktorije Novosel, Ivane Šutej i Ivice Prtenjače.

Djelovanjem Zaklade Ana Rukavina do sada je spašeno 13 života, a svi građani između 18 i 40 godina starosti koji se žele upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica moći će to učiniti također u petak, 16. prosinca, od 13 do 16 sati u šatoru na Trgu ispunjavanjem pristupnice i davanjem uzorka krvi za HLA tipizaciju.

Svi građani, do 24. prosinca, pozivom na humanitarni telefon 060 9000, mogu donirati 5,00 kn (+ PDV ukupno 6,15 kn) i na taj način pomoći u spašavanju ljudskih života.

Linker
18. travanj 2024 06:42