FOTO: AFP/Cropix
BRITANSKE MODNE NAGRADE

Slavne manekenke najgore odjevene na dodjeli modnih nagrada

Dodjela Britanskih modnih nagrada večer je na kojoj se slave najveće zvijezde u svijetu mode, ali u prvom planu je, kao i uvijek na svečanim dodjelama, crveni tepih.

Ovog puta najveće modne pogreške u odabiru kreacija napravile su manekenke – Poppy Delevingne (29) i Naomi Campbell (45).

British model Naomi Campbell poses for pictures on the red carpet upon arrival to attend the British Fashion Awards 2015 in London on November 23, 2015. AFP PHOTO / JACK TAYLOR
FOTO: AFP/Cropix / AFP

FOTO: AFP/Cropix

Crna pantera odabrala je babydoll haljinu s čipkastim plaštom, dok je britanska manekenka, sestra mnogo slavnije Care Delevingne, odabrala dugačku ružičastu haljinu koju je kombinirala s ravnim cipelama, što mnogi smatraju najvećom modnom pogreškom za crveni tepih.

British model Poppy Delevigne poses for pictures on the red carpet upon arrival to attend the British Fashion Awards 2015 in London on November 23, 2015. AFP PHOTO / JACK TAYLOR
FOTO: AFP/Cropix / AFP

FOTO: AFP/Cropix

I dok su Naomi i Poppy razočarale svojim odabirima, Jourdan Dunn (25) dokazala je da je s razlogom proglašena modelom godine – na svečanu dodjelu nagrada stigla je u jednostavnoj crno-bijeloj haljini otvorenih leđa i visokog izreza.

– Rasplakat ću se. Osvojila sam tu nagradu 2008. i moj govor je bio užasan, sve je bilo grozno. Tako da ću ovog puta skratiti. Hvala Britanskom modnom vijeću – ne znam što bih rekla. Hvala mojoj mami i sinu Rileyju, koji je htio da ostanem s njim doma i gledam televiziju. Ovo je za njega – izjavila je Jourdan koja se za nagradu najbolji model natjecala s Georgiom May Jagger i Malaikom Firth.

British model Jourdan Dunn poses for pictures with her
FOTO: AFP/Cropix / AFP

FOTO: AFP/Cropix

Na svečanu dodjelu nagrada stigli su brojni poznati iz svijeta mode pa dodjelu nagrada nije propustila ni glavna urednica američkog Voguea Anna Wintour koja je uručila nagradu Karlu Lagerfeldu za izvanredan uspjeh i njegov doprinos modi.

Britanska dizajnerica Victoria Beckham na dodjelu nagrada stigla je sa suprugom Davidom Beckhamom, ali je ostala bez nagrade za najbolju dizajnericu ženske odjeće koju joj je preoteo J.W. Anderson. Victoria je crvenim tephom prošetala u crnom odijelu, a isto je odabrala i Liv Tyler, dok je Lady Gaga privlačila pozornost u crvenoj haljini.

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
15. travanj 2024 19:19