ANTONIJA ŠOLA

Slijedim svoje instinkte

U odijevanju sve treba biti dopušteno – tom se mišlju i vodi 28-godišnja zagrebačka pjevačica, glumica i autorica stihova Antonija Šola. No, to ne znači da joj je svejedno kako će izgledati: za svaki svoj nastup pomno bira kreacije koje jedni hvale, a drugi kritiziraju, no Antonija to ne uzima previše k srcu. Najvažnije joj je, kaže, da se njezina pjesma svidi publici. Osim što je za svoj prvi album “Anđele” dobila diskografsku nagradu Zlatna ploča, na ovogodišnjoj Dori je s pjesmom “Gdje je srce tu je dom” osvojila drugo mjesto, a na proteklom Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji je sa skladbom “Nebu pod oblak” osvojila prvu nagradu po izboru slušatelja radiopostaja. Nada se da će biti uspješna i na ovogodišnjem Splitskom festivalu, gdje će se predstaviti skladbom “Mrva jubavi” za koju je sama napisala glazbu i stihove, dok je aranžman napravio Remi Kazinoti.

U kakvoj se odjeći najugodnije osjećate? – U laganoj casual odjeći od prirodnih materijala i “smirenih” boja.

Koji vam je najdraži odjevni predmet? – Traperice i bijela košuljica.

Volite li kupovati skupu odjeću? – Moram priznati da odjeću kupujem uglavnom na sniženjima jer se trudim biti razumna u trošenju novca. Mislim da visoka cijena ne mora nužno biti odraz kvalitete.

Kako birate odjeću za nastupe? Imate li svog stilista? – Nemam stilista već slijedim neki svoj instinkt. Obično sama smišljam kombinacije koje nosim, ali za neke važnije nastupe haljine mi šiva Rebeka Hranitelj iz salona Sposabella. Ona će mi dizajnirati kreaciju i za Splitski festival: svilenu orijentalnu tuniku u dvije boje.

Kakve cipele nosite na nastupima? – Obožavam cipele i imam ih u svim mogućim bojama i oblicima! Stoga se dobro snalazim i u onim s visokom potpeticom. Štoviše, u njima mogu plesati cijelu noć.

Koje tkanine i boje najviše volite? – Najdraži su mi prirodni materijali, a volim sve boje i kombiniram ih prema raspoloženju.

Volite li više šarenu ili jednobojnu odjeću? – Šarenu preferiram ljeti, a jednobojnu u hladnije doba godine.

Što nikad ne biste odjenuli? – Ne volim prekratke suknje jer mi se to čini nekako neprimjerenim, premda sam ih prije znala obući.

Jeste li se ikad našli na “udaru” nekog modnog kritičara? – Da, ali dok je za nekoga neka moja odjevna kombinacija proglašena promašajem, drugi su je hvalili. Dakle, sve ovisi o ukusu i oku onoga koji me ocjenjuje.

Kako podnosite kritike na račun svog odijevanja? – Uvijek ih poslušam. Ako su utemeljene, uzmem ih u obzir, a ostale nastojim zaboraviti. Uvijek obraćam pozornost na kritike Borisa Banovića, to jest Fashion Gurua, jer u njima ima konstruktivnih osvrta. On mi je zanimljiv – čak i kad je veoma kritičan i ne govori u moju korist.

Koja je najseksi kombinacija u vašem ormaru? – Ima ih mnogo, no izdvojila bih crni kombinezon s velikim otvorom na leđima.

Kakav ćete kupaći kostim odjenuti ovo ljeto? – Posljednji koji sam kupila je jednodijelni s uzorkom žutih cvjetova i dubokim izrezom na dekolteu.

Pazite li na to što ćete odjenuti na plaži? – Naravno, uvijek nastojim uskladiti boje parea, šešira i japanki.

U koje povijesno razdoblje biste se voljeli vratiti što se mode tiče? – Najviše mi se sviđa današnja moda jer je, više-manje, sve dopušteno.

Koju biste slavnu ženu izdvojili kao ikonu stila i zašto? – Sophiju Loren. Iako je muškarci vjerojatno pamte po oblinama i prelijepim očima, mislim da je odabirom uloga i općenito svojom pojavom dokazala da se na dostojan način može nositi s titulom seks-simbola. U odijevanju je bila otmjena, a istovremeno zavodljiva. Možda i zato što je pažljivo birala modne kreatore – od kojih su joj većina bili i prijatelji.

Kako to da često mijenjate boju i dužinu kose? – Promjena frizura bio mi je “glumački zadatak” u sapunici “Zabranjena ljubav”, no moram priznati da sam i inače sklona tome. O mojoj kosi brine se frizerski salon Visage.

Koja boja kose i frizura su vam najdraži? – Svaka frizura i boja ima određeni šarm te utječe i na moj odjevni stil, i na moje raspoloženje. Ipak, do sada mi se najviše sviđala narančasta boja i šiške.

Kako to da ste skratili kosu i postali plavuša? – Kratka kosa mi je mnogo praktičnija preko ljeta, a i osjećala sam da je vrijeme za promjenu. S ovom frizurom se nekako više osjećam “svojom”.

Koliko dugo ćete imati takav imidž? – Teško mi je reći, ovisi o trenutku, o nekoj novoj pjesmi, o nekoj novoj emociji… Možda me već na Splitskom festivalu vidite sasvim drugačiju.

Znači li to da planirate neku promjenu? – Ne planiram, promjena dođe sama po sebi, nenajavljena, kao gost u kasni noćni sat.

Kako se šminkate danju, a kako na večer, u posebnim prilikama? – Privatno volim prirodan izgled, što znači da nanosim malo korektora i sjajilo na usne. Za večernje izlaske obožavam jarkocrveni ruž za usne

Tko je kome veći “savjetnik” u odijevanju: vi dečku Luki Čišinu Šainu ili on vama? – Moram priznati da on više savjetuje mene jer je veliki estet i ima dobro oko.

U čemu vam je muškarac seksi, a kojom vas odjevnom kombinacijom može odbiti? – Kod muškarca mi je najvažnije da je uredan jer mislim da u svakoj casual kombinaciji može izgledati dobro. Jedino ne volim kad nosi previše boja odjednom.

Damir Leljak

Linker
03. svibanj 2024 23:30