GOLDIE HAWN

Smijehom do mira

Oskarovka Goldie Hawn, zvijezda filmova “Smrt joj pristaje” i “Ptica na žici”, vodila je multikulturalni spektakl koji je live prijenosom povezao gradove London, Mumbai, Los Angeles, Rio De Janeiro i piramidu Giza u Egiptu u kampanji svjetskog – smijanja. Trenutak opuštanja uz osmijeh uslijedio je za vrijeme globalnog filmskog festivala, kojem je cilj ujedinjenje nacija kroz filmski medij.

Goldie Hawn je bila samo jedna od nekoliko holivudskih zvijezda koje su podržale inauguraciju Pangea Dana, koji je povezao milijune ljudi diljem svijeta u programu uživo, kombinacijom filmskog medija i glazbe koju su promovirali motivacijski govornici. Trenutak koji se odnosi na globalno smijanje uključen je kako bi se dodatno obilježio Svjetski dan smijanja, koji se slavi jednom godišnje kao sredstvo promicanja mira kroz “moć pozitivnog razmišljanja i smijeha”.

Ovaj veličanstveni projekt naišao je na velik odaziv među poznatima. Podržali su ga američka zvijezda romantičnih komedija Meg Ryan, glumica “za kojom su svi ludi” Cameron Diaz, kraljica Noor, pomajka jordanskog kralja Abdullaha, te Dave Stewart, član benda Eurhytmics.

-Filmovi ne mogu sami po sebi promijeniti ljude, ali oni koji ih gledaju itekako imaju utjecaja – izjavila je glumica koju mlađe generacije pamte kao princezu Fionu iz animiranog hita “Shrek”.

Barbara Ivezić

Linker
19. travanj 2024 20:45