NAŠA KUHINJA

Soulfingers - braća složna i u kuhinji

Raspjevana i rasplesana braća, koja svoje ljetne gaže doživljavaju kao slow food, najviše uživaju u juhama od povrća, laganim salatama, brancinu i bifteku te desertima uz koje im godi šalica zelenog čaja.

– Moj metabolizam je očito “bržeizgarajući” pa mi treba nešto konkretnije od ribe – objašnjava De­­nis Ahmetašević. – Jednom sam se prilikom “ubio” u zubacu prije teniskog meča pa sam ga jedva završio.

– Meni je, pak, riba sasvim dovoljna – kaže Ha­­ris AHmetašević. – Nakon takvog obroka na pozornici sam la­­gan, a imam dovoljno snage za dvosatnu “rekreaciju” pred publikom. Ali obojica se ipak u nečemu slažemo: jedemo uvijek sat-dva prije koncerta, i poslije toga ništa.

Lagana, kvalitetna i uravnotežena prehrana, kao da su profesionalni sportaši, ujedno je najzaslužnija da su dvojica glazbenika ostali na istoj kilaži kao i prije 22 godine, kad su osnovali grupu. A ostali su vjerni i bijelim vintage odijelima u kojima nastupaju ne samo na koncertima, već i na gažama, kao što su, primjerice, ljetna poslije­pod­ne­­va četvrtkom Tea Time Music s DJ-em Marijem Ko­­vačem na terasi Oleander hotela Esplanade.

– Tu svirku, pod sloganom soul, smile & style, mogao bih usporediti sa slow foodom. Vrlo je sadržajna, jer izvodimo soul, filmsku glazbu i naše autorske pjesme, a “slijed” nam je od pet popodne do devet navečer pa posjetitelji mogu uživati bez žurbe i pritiska – objašnjava Denis Ahmetašević.

Damir Leljak Foto: Ivan Posavec

Linker
17. travanj 2024 16:56