Iz privatnog albuma
U NOVOJ GLORIJI

Sve što sam ikad tražio pronašao sam u svojoj Ružici

Nesuđeni pravnik, predvodnik pastirskog rocka i pjevač od čijeg su glasa žene padale u ekstazu, 69-godišnji Željko Bebek obilježava četiri desetljeća karijere – na turneji. Koncerti su zakazani u najvećim gradovima u regiji – Zagrebu (2.11.), Beogradu (4.11.), Sarajevu (27.11.) i Ljubljani (1.12).

Željko Bebek triput se ženio, iz prva dva braka ima dvije kćeri – 41-godišnju Silviju i 33-godišnju Biancu – a uz treću suprugu Ružicu, koja je od njega mlađa 34 godine, pronašao je mir i stabilnost i s njom ima 13-godišnjeg sina Zvonimira i 11-godišnju kćer Katarinu.

Što se tiče zaljubljivosti, emotivni mir i sreću našli ste tek u trećem braku s 34 godine mlađom suprugom?

– Cijeli svoj život, od siromašnog djetinjstva do dobro situiranog i popularnog čovjeka, priželjkivao sam osobu uz koju ću se skrasiti i s kojom ću dijeliti i dobro i zlo. Prvi brak mi se dogodio na početku karijere: bio sam mlad i zelen, dobio sam kćer Silviju, a sa suprugom Spomenkom ostao sam dobar prijatelj i nakon što smo se razišli. U drugom braku dobio sam kćer Biancu, a sve što sam tražio, napokon sam našao u svojoj Ružici prije 17 godina.

Marko Todorov / CROPIX

Foto: Marko Todorov/CROPIX, tekst: Marijana Marinović

Cijeli intervju u kojem govori o svojoj 40-godišnjoj karijeri, Bijelom dugmetu, Goranu Bregoviću, svojoj djeci i supruzi koja ga održava mladim čitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 29. listopada.

Linker
25. travanj 2024 15:33