KRISTINA ŠALINOVIĆ

Svjetska modna putnica

Ona je, naprosto, nezaustavljiva: ni dva tjedna nakon što je zablistala u Parizu na haute couture reviji Jeana Paula Gaultiera te pozirala kreativnom direktoru Chanela Kar­lu Lagerfeldu, na snimanju u njegovu atelijeru, Kristina Šali­nović osvojila je i New York. Proteklog tjedna ondje se održavao Mercedes-Benz Fashion Week, na kojem je 20-godišnja manekenka zagrebačkih modnih agencije Talia Model i Colors nosila revije dizajnerskih zvijezda Oscara de la Rente, Anne Sui i Narcisa Rodrigueza te modnog brenda Theory.

– Rodriguez je presmiješan: stalno je nešto izvodio, smijao se i zabavljao sve oko sebe – govori Kristina Šalinović, koju je New York oduševio. Klijenti su, kaže, ljubazni i profesionalni, te vrlo radoznali kad se radi o njezinoj karijeri.

– Grad je uistinu poseban i pršti energijom kakvu još nigdje nisam osjetila. Žao mi je jedino što tijekom deset dana boravka nisam imala vremena za svoja lutanja jer sam morala ići na castinge i probe. Tako da sam od znamenitosti vidjela samo Times Square i prošetala Bruklinskim mos­tom, ali sam zato napravila nekoliko fantastičnih fotografija za uspomenu. Vraćam se potkraj ožujka i tada ću obvezno snimiti Ground Zero, mjesto na kojem su se nekoć nalazili neboderi Svjetskoj trgovačkog centra, a planiram se ukrcati na turistički brod koji plovi do Kipa slobode.

Najviše vremena provela sam u Sohou, jer je u toj četvrti bio moj hotel, i detaljno istražila tamošnje kafiće i restorančiće. Prženi kolutovi luka, koje ondje serviraju uz vrlo ukusne hamburgere ili meksičke specijalitete, pravo su mi otkriće – priča 181 centimetar visoka Makaranka, koja je u New Yorku ipak našla vremena za shopping.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Kristini Šalinović potražite u novom broju tjednika Gloria (br.842).

Linker
24. travanj 2024 05:29