NIKOLINA PIŠEK

Svog dragog sam izdresirala

Kada su u lipnju 2007., nakon fatalnog susreta u Zadru, prohodali TV voditeljica Nikolina Pišek (34) i svjetski rekorder u ronjenju na dah pod ledom Kristijan Curavić Kike (35), mnogi se nisu mogli dovoljno načuditi tom neobičnom spoju. Nikolina, koja trenutačno vodi IN Magazin i show Farma na Novoj TV – gdje je njezin dečko jedan od sudionika – oduvijek je imala gard dive, prava je gradska šminkerica, uvijek besprijekorno dotjerana. Kike je, pak, jednostavan mladić, koji je djetinjstvo proveo na otočiću Krapnju, a ranu mladost s majkom u Norveškoj.

No, ubrzo se vidjelo da će njih dvoje plesati mnogo dulje od jednog ljeta. Kike je, osim Nikolininog, osvojio srce i njezine 13-godišnje kćeri Hane, koju je dobila u mladenačkoj vezi s novinarom Markom Cigojem.

Voditeljica je, priznaje, bila protiv toga da se Kristijan prijavi na Farmu, no do danas se već naviknula na njegove spontane izjave pred kamerama poput nedavne: “E, da mi je samo jednom oplest Nikolinu. Ajme! To je jedno tako dobro ljudsko biće. Da treba robijati, vući balvane sto godina, samo da nju zadovoljim, ma bez razmišljanja bih išao za nju”. Samo za Gloriju, Nikolina Pišek otkriva tajnu (opstanka) njihove ljubavi.

Kako ste reagirali kad ste vidjeli da je Kristijan nedavno u showu Farma od daščica sastavio vaše ime i izjavio da mu toliko nedostajete da počinje ludjeti? – Svjesna sam koliko je naša veza jaka, tako da me to nije iznenadilo. Smiješno mi je kad me pitaju bojim li se hoće li me u showu prevariti, jer znam da je to nemoguće. On je vrlo romantičan tip, za razliku od mene koja sam praktična i pragmatična. Mnogi, dok me ne upoznaju, misle i da sam hladna, nepristupačna i zatvorena, ali to nije istina. Samo nisam sklona izljevima ljubavi u javnosti. Ljudima koje volim radije život uljepšavam na druge načine – skuham im omiljeno jelo ili kupim nešto.

Voljela bih i da je Kristijan takav, ali nije. On nikada neće otići u shopping i kupiti mi neku sitnicu, ali je za očekivati da skoči s padobranom i transparentom na kojem piše – volim te.

Što ste pomislili kad je Kristijan, govoreći o plastičnim operacijama grudi, izjavio da “nijedna priroda ne može zamijeniti silikone” jer on zna iz iskustva da “silikon stoji u svakom položaju”? – Taj dan mi se telefon užario. Zvale su me prijateljice, koje su zajedno sa mnom umirale od smijeha i komentirale da – koliko god smo ga trenirale da drži jezik za zubima – nije pomoglo.

Poznato je da ste vi oduvijek negirali operaciju grudi. – Jesam. I dalje ću.

Znači li to da je Kike govorio o nečijim tuđim grudima? – Pa, vjerojatno. Ja mu zahvaljujem što je javno rekao da su mu druge bolje.

Izjavili ste da nikada ne biste pristali sudjelovati u showu poput Farme jer se ne biste mogli pomiriti s nedostatkom komfora i higijene. Jeste li probali odgovoriti Kristijana od ulaska u show? – Da, ali je, na žalost, bilo prekasno. On je prvo potpisao ugovor, pa mi tek onda rekao da ulazi u Farmu. Stavio me pred gotov čin jer je znao da ću biti protiv. Nismo se svađali nakon toga, jer znam kakav je: kad nešto zapili, mogu se postaviti na trepavice, no tu nema pomoći. Na kraju obično prizna da sam bila u pravu, ali očito je da voli učiti na vlastitim pogreškama.

Jeste li mu dali neke naputke o ponašanju prije ulaska na farmu? – Da drži jezik za zubima, ali vidite kako je prošlo. Sva sreća da sve što treba, drži u gaćama – za sada. Priča se da Kristijan ne plaća ljude koji rade u njegovim ronilačkim centrima, da su protiv njega podnesene prijave Ministarstvu financija i inspekciji rada te da mu je račun blokiran. Kako to komentirate? – Mogu samo reći da sam upoznata s činjenicom da su nakon objave recesije Kristijanu otkazana dva velika ugovora, jedan s Fondom za zaštitu okoliša i jedan s INA-om, na osnovi kojih je on zaposlio te ljude. Njegova pogreška je tipična za ljude neiskusne u poslu. Osjećao je odgovornost za svoje ljude, nije im podijelio otkaze koje je morao, jer se nadao da će se situacija popraviti. Bio je optimist bez pokrića… Mislim da je njegov obraz čist bez obzira na optužbe. Samo se još jednom dokazala istinitost tvrdnje da je put do pakla popločan dobrim namjerama. Jedino mi je žao da je za iznošenje optužbi odabran trenutak u kojemu se ne može obraniti, a ja niti imam kompetencije, niti prava da to učinim umjesto njega…

Vaš dečko i vi dolazite iz posve različitih miljea. Jeste li ikada osjetili tu razliku? – I da i ne. Na njega je veoma utjecalo tih desetak godina koje je proveo u Norveškoj, zbog čega je u prednosti u odnosu na naše muškarce. Žene su u Norveškoj veoma samostalne, samosvjesne i emancipirane, a brakovi su više iznimka nego pravilo. Kristijan je u tom smislu vrlo liberalan: nikad mi nije ni pokušao nešto zabraniti, niti mu je smetalo što se fotografiram u donjem rublju za novine ili reklame. Također, odrastao je samo uz majku i dobro zna koliko je teško ženi koja je sama s djetetom pa prema tome ima veliko poštovanje. Nikada nije dovodio u pitanje odnos između mene i Hane, a između njih dvoje se razvilo veliko prijateljstvo. Kristijan je u raspravi o muško-ženskim odnosima u showu kazao: “Žene su uvijek u pravu. Kad se s tim pomiriš, sve je lakše i nema svađa.”

Je li on zaista tako popustljiv? – Izdresirala sam ga. Trebalo mi je nekih godinu dana da od njega napravim muško stvorenje prihvatljivo za zajednički život.

Koliko vas je veza s Kristijanom promijenila? – Poprilično, jer nikada prije nisam dijelila životni prostor s partnerom. Dug samački život ostavio je traga. Nisam više toliko sklona kompromisima i naviknula sam da se stvari odvijaju onako kako ja želim. No, veza s Kristijanom naučila me da budem tolerantnija nego prije.

Po čemu se vas dvoje najviše razlikujete? – On je miran i nesklon konfliktima. Ja sam eksplozivna i volim sve razjasniti istog trena. Kristijan se radije distancira od svađe, pa čak i pod cijenu da neki problem ostane neriješen, što mene dovodi do ludila.

Kažete da je vrlo miran, a nedavno je najavio da će se u budućnosti profesionalno baviti ultimate fightom? – Čista je predrasuda da se takvim borbama bave agresivni tipovi. Neovisno o tome, ideja mi se ne sviđa jer se bojim za njegovo zdravlje. Nemam ništa protiv da se ultimate fightom bavi rekreacijski, jer i ja redovito idem na treninge full kontakta. Od malih nogu obožavam boks i nije mi problem gledati borce kako se mlate u ringu, no kad je u pitanju netko koga volim, onda je to druga stvar. Kristijan je uvijek bio sklon ekstremnostima, a ono što me najviše plaši kod njega je to što nema osjećaj straha. Pomirila sam se s tim da ide na opasna ronjenja, da skače padobranom i obožava brze vožnje na motoru, ali ovo još nisam prožvakala. Tješim se da budale i hrabre prati sreća. Sigurna sam da bi moj prvi skok s padobranom završio u najmanju ruku slomljenim kukom. Kristijanu za ljubav naučila sam roniti, ali nije da u tome previše uživam.

Pomaže li vam dečko u kućanskim poslovima? – Radi sve, ali nakon što ga triput opalim metlom.

Kako se slažete s Kristijanovom majkom? – Jako dobro. Doduše, ne viđamo se često, jer ona živi na Krapnju. To je žena koja je prošla s njim sve i svašta i ja joj skidam kapu što je uopće ostala živa s takvom kamikazom pored sebe.

A on s vašim roditeljima? – Dobro, iako nikad nisam bila sklona prečestim obiteljskim okupljanjima i druženjima. Ne želim da obitelj ima utjecaja na moje veze. Inače, moj otac je umirovljeni inženjer strojarstva, a majka kostimografkinja. Zahvalna sam im jer mi mnogo pomažu oko Hane. Kristijan je javno priznao da vas je prije nešto više od godinu dana zaprosio: je li vam zbog toga bilo neugodno ili ste procvali od sreće? – Meni su takve situacije uvijek neugodne, a i sam pojam zaruka mi je prilično stran. Zaručiti se valjda znači odrediti datum vjenčanja godinu dana unaprijed i onda histerično tražiti slobodnu dvoranu za svadbu, slati pozivnice, birati cvijeće i kolače, praviti spisak gostiju… Ja nisam tip koji će to ikada napraviti. Ako se ikada udam, učinit ću to impulzivno, u trenutku koji me ponese. Sigurno to neću unaprijed planirati. Kćer Hanu ste rodili u 21. godini. Kako ste se odlučili na taj korak? – Bila je to impulzivna odluka. U to vrijeme sam studirala, nisam imala svoj stan i posao, a zatrudnjela sam u vezi s novinarom Markom Cigojem, koja je trajala tek mjesec-dva… Ni moji, ni njegovi roditelji nisu bili sretni zbog toga, a i Marka sam iznenadila svojom odlukom da rodim. Rekla sam mu da može biti uz mene ili ne mora, da ću roditi neovisno o tome. Na kraju smo se sporazumno razišli jer stvarno nismo bili jedno za drugo. No, danas smo u jako dobrim odnosima i on je divan tata. Hana se odlično slaže sa svojim polubratom Vitom, kojeg je Mark dobio u vezi s Josipom Pavičić. Kako ste se nosili s posljedicama svoje odluke? – U to vrijeme sam ovako zamišljala majčinstvo: da ću imati prekrasno djetešce, koje ću vozikati u prekrasnim retrokolicima, odjevena u minicu i štikle. Kolica sam dobila od Markove mame, ali se ispostavilo da su krajnje nepraktična i ne stanu u prtljažnik auta. Pokazalo se da dijete nije kooperativno kao što sam to očekivala, te da vrlo često ne želi mirno sjediti, a lijepe haljinice su obično završile pobljuvane i popišane. Ni ja nisam blistala, već sam često bila prisiljena izaći čupava, nedepilirana i svakakva. Bez obzira na sve muke, to mi je bio predivan dio života. Što vam je bilo najteže na samom početku? – Imala sam velikih problema s dojenjem. Nekoliko dana nakon Haninog rođenja dobila sam mastopatiju, odnosno upalu dojki. Nakon 72 sata užasnih bolova i nespavanja, otišla sam kod liječnice i zamolila je da mi da tablete protiv laktacije. Ona očito nije shvatila koliko sam psihički iscrpljena te me uvjeravala da će se to sve regulirati, da budem uporna te i dalje pokušavam dojiti. Ukratko, nije mi dala tablete. Kad sam došla kući, bila sam toliko očajna da sam odlučila zaustaviti proizvodnju mlijeka na prirodan način: prestankom unosa hrane. Sljedećih tjedan dana nisam ništa pojela, upala se smirila i mlijeko je prestalo teći. No, i ja sam izgubila osjećaj gladi te sam i sljedećih mjeseci jela minimalno. Na kraju sam spala na 43 kilograma, a visoka sam 173 centimetra.

Kako ste se tada osjećali? – Bila sam si neopisivo lijepa tako mršava, a svi oko mene su bili zgroženi kako izgledam. Kosti zdjelice vidjele su mi se na leđima. Bio je to čisti slučaj anoreksije. Shvatila sam to kad sam čula jednog oca kako ispod glasa govori svojoj djeci pokazujući prstom na mene: “Djeco, tako vam izgleda anoreksija.” Ubrzo nakon toga liječnik mi je na rutinskom pregledu rekao da će me hospitalizirati ako ne počnem pošteno jesti. Tad sam se osvijestila i počela jesti, a oporavak je trajao oko godinu dana.

Kakva ste kao mama? – Mislim da sam za sada odradila dobar posao. Hana je zdravo i veselo dijete, jako je ambiciozna i škola joj odlično ide. Vidim da je pokupila neke moje osobine: ponekad je cinična, sarkastična i pomalo lijena.

Prati vas imidž seks-simbola. Pothranjujete li ga sami fotografirajući se polugola u seksi pozama za Playboy, Klik, razne reklamne kampanje…? – Ima istine u tome i ne vidim tu ništa loše. Nije tajna da sam na svim tim kampanjama prilično zaradila. Ako me ljude vide na taj način, i ja na tome mogu zaraditi, zašto ne?

Neki misle i da ste prošlo ljeto namjerno “izgubili” mobitel s fotografijama u toplesu koje ste slali dečku. – Istina je da je Hana izgubila mobitel i ja sam joj dala svoj, a onda je ona i taj izgubila. No, nije me to previše uzrujalo, a nakon te epizode se nisam opametila i priznajem da imam još takvih fotografija. Doduše, nikad ne bih snimila seksi film, jer mislim da bih time prešla granicu između fine erotike i vulgarnog, a to ne želim. Kako poslije svega toga uspijete uvjeriti ljude da ste ozbiljna osoba, diplomirana dizajnerica koja govori tri jezika? – Najčešće ne uspijevam, ali i ne pokušavam. Možda je ljudima lakše – kad se već fotografiram obnažena i za to dobivam dobre novce – da misle kako sam glupa i neobrazovana. Plaši li vas pomisao na godine, bore, starenje… Što kad vas više nitko ne bude smatrao seks-simbolom? – Ne. Onda će, valjda, do izražaja doći i neke druge moje osobine. Mislim da dobri i pozitivni ljudi stare na lijep način, kao i da se zloća s godinama sve više vidi na licu. Nadam se da ću ja, kad dođe vrijeme za to, starjeti lijepo.

Kristinka Šćavina

Linker
06. svibanj 2024 08:53