SIPA/EPH
ARMANI

Talijanska modna kuća odustala od krznenih kreacija

Međunarodna organizacija Fur Free Alliance s oduševljenjem je dočekala vijesti da će poznati luksuzni brend Armani prestati koristiti životinjsko krzno. Prestižna talijanska modna kuća pridružila se brojnim poznatim brendovima koji su odustali od krznenih kreacija.

– Sa zadovoljstvom objavljujem da se Armani grupa čvrsto opredijelila za prestanak korištenja životinjskog krzna u svojim kolekcijama. Tehnološki napredak postignut tijekom godina omogućio nam je odgovarajuće alternative, čime upotreba okrutnih postupaka prema životinjama postaje potpuno nepotrebna. Prateći već ranije pokrenut pozitivni proces, moja tvrtka sada čini velik korak naprijed, odražavajući našu pozornost prema kritičnim pitanjima zaštite i brige za okoliš i životinje – izjavio je talijanski dizajner Giorgio Armani.

Armani će prestati koristiti krzno u svojim kolekcijama počevši od jeseni/zime 2016. godine, čime se pridružio brojnim drugim luksuznim brendovima: Hugo Boss na to se odlučio prošle godine, dok je Calvin Klein rekao ne životinjskom krznu još 1994. godine.

Jedna od najvećih zagovarateljica zaštite životinje je dizajnerica Stella McCartney koja podupire udrugu PETA i u svojim kolekcijama ne koristi ni životinjsko krzno ni kožu, a ne ustručava se javno prozivati zvijezde koje ga nose. Krzno ne koriste ni Ralph Lauren, Vivienne Westwood i Tommy Hilfiger, a pridruživanje modne kuće Armani oduševilo je zaštitnike životinja koji smatraju da je to još jedan pokazatelj da su suosjećanje i inovacija budućnost mode.

Neki od modnih brendova u Hrvatskoj koji su se obvezali na nekorištenje životinjskoga krzna su: Boudoir, Hippy Garden, Image Haddad, I-GLE, Martina Felja i Modna kuća MAK.

U fotogaleriji pogledajte što je modna kuća Armani pripremila za jesen/zimu 2016. godine!

Linker
23. travanj 2024 21:28