PRED MIKROFONOM

Tamara Loos: Mislim da Vanna nije zlonamjerna

Specijalno izdanje showa ‘Zvijezde pjevaju’, koje je okupilo neke od najuspješnijih kandidata iz prethodnih sezona, na pozornicu je vratilo i Tamaru Loos (24) koja u šestoj sezoni mikrofon dijeli s novim mentorom, Alenom Nižetićem . Nažalost, simpatična voditeljica svojom izvedbom hita iz osamdesetih ‘Nothing’s Gonna Stop US Now’ grupe Starship nije uspjela zadiviti stručni žiri te se pozicionirala na posljednje mjesto, osvojivši tek 21 bod.

Rajko Dujmić o nastupu Tamare i Alena rekao je da su ‘jako dobri, ali treba još malo balansa’, Vanna je komentirala da ‘drugi puta odaberu pjesme koje nisu nastale u vrijeme Tamarinog rođenja’, Martina Tomčić smatrala je da im je ‘generalno nedostajalo snage i da je pjesma dosta plitko otpjevana’, dok je Ksenija Erker zaključila da joj je bilo ‘drago vidjeti Alena kako za vrijeme nastupa nije skinuo pogled s Tamare niti jedne sekunde’.

Jeste li zadovoljni svojim posljednjim nastupom? – Ne baš. Srećom, nije bilo reprize pa nisam mogla vidjeti kako je to izgledalo. Prepala sam se same pjesme, činilo mi se da mi je previsoka i morala sam se jako koncentrirati da ne falšam. Na kraju je sve pošlo po zlu. Toliko sam se koncentrirala da se nisam mogla pomaknuti, a ni to nije pomoglo, svejedno sam falšala. Žao mi je što se nisam opustila.

Jeste li imali tremu prije nastupa? – Imala sam tremu, iako sam potpuno svjesna činjenice da nema razloga da je imam. Mislim, što je najgore što mi se može dogoditi? Mogu biti loša, a s tim nemam problema budući da nisam pjevačica. Prijašnje iskustvo iz showa me uči da se treme najbolje riješim kad pjevam pjesme koje inače jako volim i slušam. Toga ću se držati ove subote kada ću pjevati soul.

Kako biste komentirali Vanninu opasku da sljedeći put odaberete pjesmu koja nije nastala u vrijeme Vašeg rođenja? – Mislim da je apsolutno nebitno kad je koja pjesma nastala. Iskreno, nisam baš shvatila tu primjedbu, ali mislim da ona nije bila zlonamjerna. Oni su žiri i kao takvi imaju zadatak nešto reći i prigovoriti svakome od nas.

Kako Vam je raditi s Alenom Nižetićem u usporedbi s prijašnjim mentorom, Markom Toljom? – Teško mi ih je usporediti, ali bez obzira na različitosti za oboje imam samo riječi hvale. O Marku mislim sve najbolje. Odličan je učitelj i ima savršenu sposobnost učiniti sve zabavnim pa tako i vježbanje pjevanja, što mi se nije uvijek dalo. Alen mi paše jer je simpatičan i jako drag. Ima povjerenje u mene i moje pjevanje, a to je bitno jer ga ja često nemam.

Je li vas pogodilo što ste, od svih parova, imali najmanje bodova? – Ne. Nisam se baš snašla s pjesmom, a i drugi natjecatelji su stvarno odlični.

Mislite li da ćete doći do finala? – Ne. (smijeh)

Jeste li kao djevojčica sanjali o tome da postanete pjevačica? – Sjećam se da sam stalno pjevala, meni je to jedna od najdražih stvari na svijetu, ali ne znam jesam li se time ikad htjela baviti profesionalno. Jednom kad vam nešto postane posao najčešće morate biti spremni na kompromise, postane vam izvor prihoda pa samim time ponekad i opterećenje. Za neke je stvari bolje da ostanu hobi, tj. čista uživancija.

Imate li neki glazbeni uzor? – Cijenim rad Davida Bowieja, Johna Lennona, Johnnyja Casha, Boba Dylana, Amy Winehouse

Kakvu glazbu privatno volite slušati? – Najčešće slušam navedene izvođače. Ali, budući da radim na radiju često se uhvatim kako pjevam Rihannu, Beyonce, Pink, Gibonnija itd. Kad se zaželim nečeg novog ili mi fali element iznenađenja – upalim radio.

Anela Senčar

Linker
19. travanj 2024 02:50