ZIMSKE RADOSTI

Tamara Loos: Znam što ću dobiti od dečka za Božić

Tamara Loos (24) ove blagdane zasigurno neće provesti u kuhinji, praveći kolače, ili na skijama negdje u visokim Alpama – najdraže su joj duge zimske šetnje zbog kojih će Božić dočekati u krevetu, prehlađena i s temperaturom. Simpatična radijska i televizijska voditeljica, koja je u vezi s budućim pravnikom Matijom Perkovićem, otkriva sve o svojim omiljenim poklonima i najluđim novogodišnjim tulumima.

Kako birate božićne poklone? – Igram na sigurno – najčešće pitam prijatelje što žele za Božić, rijetko im kupujem na svoju ruku. Ipak, ove sam godine razvila nekoliko fotografija koje sam uokvirila i koje ću pokloniti.

Možete li izdvojiti neki svoj najomiljeniji poklon koji ste dobili za Božić? – Kad su u pitanju pokloni ispod bora, ne mogu izdvojiti nijedan posebno, ali znam što ću dobiti od dečka ove godine i to mi se jako sviđa – autobiografiju Dalaj Lame koji mi je zanimljiv zbog svojih svjetonazora i razmišljanja. Dečko i ja si kupujemo tako da jedan drugome kažemo što želimo. To najčešće budu knjige. Što se najposebnijeg poklona koji sam dobila tiče, oni su vezani uz neke koje sam dala. Najgenijalnija stvar je razveseliti klince. Djeca od mojeg bratića su dugo htjeli neke igračke i već su se pomirili s tim da ih nikad neće dobiti, a onda sam ih ja odlučila iznenaditi s istima. Izraz njihovih lica vjerojatno je moj najdraži božićni poklon dosad.

Koji vam je bio najbolji doček Nove godine? – Bila su dva. Jedna proslava je bila kod prijatelja na selu, u blizini Lonjskog polja. Bilo je jako zabavno, natjecali smo se u pucanju iz zračnice, pekli odojka, išli u razgledavanje… Drugi doček je bio u Egiptu, što je ispalo sasvim slučajno jer smo trebali putovati na ljeto, no put je otkazan te smo ga prebacili za kasnije. Putovala sam s dečkom pa smo Novu proslavili na brodu ploveći Nilom. Nakon nekoliko dana lutanja po Kairu konačno smo se dobro najeli. Večera je bila fantastična, konobari su napravili vrhunski show, svi smo se izljubili i oko ponoći otišli u krpe. Što se toplije klime tiče, bilo je super. Temperatura je varirala od 15 do 20 stupnjeva i to mi je savršeno odgovaralo.

Gdje ćete slaviti ove godine? – Na moru s obitelji, idemo u Omišalj na Krku, a već sam izabrala i outfit za doček – trenirku.

Koje su vam omiljene zimske radosti? – Volim zimu, pogotovo onaj osjećaj kad izađem van i nigdje nema ljudi jer se svi prepadnu zime. Jedino što ne volim je slojevito odijevanje i zato najčešće ne nosim jaknu, što je i razlog zbog kojeg sad ležim doma prehlađena i s temperaturom. Obožavam zimske šetnje pa sam neki dan šetala Maksimirom, pila kuhano vino na vidikovcu i pješačila tri sata do Maksimira i natrag. Skijanje, bordanje i slično me uopće ne zanima.

Kako se snalazite u kuhinji u ovo blagdansko vrijeme? – Mislite, kako se moja mama snalazi? (smijeh) Baš i nisam osoba za slatko i kolače te više volim mesne stvari, ali tko zna – možda ću ovih blagdana provesti više vremena u kuhinji pa nešto i naučim.

Anela Senčar

Linker
20. travanj 2024 13:54