PRED OGLEDALOM

Tara Rosandić: ‘Običan’ izgled neće privući moju pažnju

Za 23-godišnju zagrebačku glumicu Taru Rosandić promjene imidža su izazov, baš kao i sve kazališne i filmske uloge. Zvijezda serijala ‘Pod sretnom zvijezdom’, koji se odnedavno prikazuje na Domi TV, poznata i po ulogama u histrionskim predstavama ‘Lovački rog’ i ‘Tko je srušio Berlinski zid’, rado mijenja frizure, načine šminkanja i stalno isprobava nove kreme…

Kako vaša koža reagira na tešku televizijsku šminku? – Nemam problema s tenom, možda i zato što sam pojačala njegu. Nedavno sam kupila prirodne kreme John Masters Organics na bazi zelenog čaja i ruže koje se mogu kupiti samo u ljekarnama i dućanima sa zdravom hranom. Osim toga, na internetu sam pročitala sve o koloidnom srebru, otopini koja ima svojstvo antibiotika i koja u roku od šest minuta uništava sve bakterije, viruse i gljivice. Ono se i pije i raspršuje po koži, a premda neki tvrde da može imati i štetne posljedice, na moju kožu djeluje odlično.

Utječe li prehrana na izgled vaše kože? – Svakako. Ja sam zbog aditiva u hrani imala problema s tenom pa sam prije godinu dana promijenila jelovnik. Slijedim načela Victorije Boutenko, Amerikanke ruskih korijena, koja zagovara prehranu sirovim namirnicama, pa tako i ja uglavnom jedem kašice od voća i povrća. Osjećam se odlično i puna sam energije. Jedina slabost mi je slatko.

Kako održavate kondiciju? – Odlazim na grupne treninge: joge, pilatesa, aerobike, fat burninga… Uvijek tražim nove vrste treninga jer me rutina ubija.

Kako se šminkate? – Najčešće imam samo korektor za prikrivanje podočnjaka i prištića te balzam za usne, no za posebne prilike nanosim dramatičan make-up u stilu Lady Gage. To znači da spajam nespojivo, da kombiniram boje na način kako mi padne na pamet. Možda je to i zato što sam završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna pa na taj način iskazujem svoju kreativnost. S kakvom bojom kose se najbolje osjećate? – Najbolje se osjećam kao brineta, no kako bih u serijalu izgledala mlađe, imam svijetle pramenove. U posljednje vrijeme razmiš­ljam o radikalnom zaokretu – da postanem plavuša i ošišam se na kratko. Koja je vaša definicija ljepote? – Meni je lijepo nešto što je drugačije, originalno i nesvakidašnje. ‘Običan’ izgled neće privući moju pažnju.

Damir Leljak

Linker
18. travanj 2024 01:22