/ CROPIX
ŠOKANTNA PRESUDA

Tarik Filipović i Rene Bitorajac dužni 4,2 milijuna kuna

Mi smo zemlja o kojoj Sacha Baron Cohen snima film – reagirao je glumac Tarik Filipović (40) na presudu prvostupanjskog suda u Pazinu u tužbi zbog požara koji je nastao 2004. godine tijekom predstave “Magic Act Show”. Odšteta koju je sud dodijelio Pučkom otvorenom učilištu (PUO) iz Pazina iznosi 1,7 milijuna kuna, a zajedno s kamatama doseže vrtoglavih 4,236 milijuna kuna, šokirala je tuženika i njegovog glumačkog i poslovnog partnera, Renea Bitorajca (40). Na optuženičkoj klupi našao se i producent Tomislav Kašljević, koji je zajedno s glumačkim parom vlasnik obrta “F. B. I.”, organizatora predstave “Magic Act Show”.

– Radi se o totalnom apsurdu. Tražimo u najmanju ruku podijeljenu odgovornost jer je zastor bio neispravan, nije bio premazan zaštitom od zapaljenja, i koristili smo prskalice, a ne baklje, kakve smo koristili ranije u Kerempuhu i drugdje – ispričao je Filipović za Gloriju. Dodaje da je PUO imalo policu osiguranja na čak 12 milijuna kuna, a procjena štete je bila 336 tisuća kuna.

– Umjesto da platimo stvarnu štetu za 30 stolaca i zastor, od nas se očekuje da platimo sve stolce, i to dva puta. Žalba će promijeniti sve, neka ljudi znaju da se to može dogoditi i drugima – naglašava Filipović, čija supruga Lejla Filipović zajedno s njim proživljava dramu zadnjih osam godina.

Njihov zajednički odvjetnik Mate Matić već je uložio žalbu, za koju smatraju da neće promijeniti samo iznos, već i kompletnu odluku suda.

– Mislim da se radi o pravosudnom reketu jedne male sredine. To bi trebalo spriječiti, ako smo pravna država, jer odvjetnička abeceda je ovdje definitivno prekršena – izjavio je Rene Bitorajac, i dodaje da javnost ima krivu percepciju glumačke struke.

– Mi nemamo 4 milijuna kuna, glumci ne mlate lovu, upravo obrnuto. Potraživanje osiguravajućeg društva je stvarna šteta, sve ostalo nema veze s mozgom – dodaje Bitorajac, koji sa suprugom Anom vodi rođendaonicu Bitange i princeze.

– Ženi nisam ništa govorio dok nije stigla presuda, no kako vidi da sam ja smiren, onda ni ona ne paničari. Najviše boli nepravda – priča glumac.

Linker
18. travanj 2024 10:04