Marko Todorov / CROPIX
ZBOG STATUSA NA FACEBOOKU

Tatjana Jurić dobiva prijetnje smrću

Poznata televizijska i radijska voditeljica prijavila je policiji prijetnje smrću koje je dobila nakon što je na svom Facebook profilu komentirala rezultat predsjedničkih izbora, piše Tportal.hr.

Tatjana Jurić u izbornoj je noći objavila status koji je razbjesnio mnoge, a u kojem je čestitala novoj predsjednici, ali i napisala da poziva gospođu iz dijaspore da idući mjesec umjesto nje plati sva njena davanja koja svakoga mjeseca uplaćuje u državni proračun RH.

Zbog tog statusa Tatjana je bila izložena brojnim teškim uvredama, ali i prijetnjama smrću koje je naposljetku i prijavila policiji, ali i reagirala novim statusom.

– Neću više ovdje ovako virtualno raspravljati na ovu temu, osobito ne nakon što sam u inbox dobila ozbiljne prijetnje i to upravo isključivih ljudi koji letimice nešto pročitaju, osobito posredstvom medija, i onda si Pedro koji visi. Protiv izbora KGK nemam ništa. Osobito ne nakon što je većinska demokracija Hrvatske tako odlučila! Ovdje ni u jednom trenutku nije bilo govora ni o mojim zamjeranjima onima koji se pozicioniraju desno ni onima koji su lijevo; ovdje je bila riječ o mojem osobnom mišljenju O NAŠEM IZBORNOM ZAKONODAVSTVU, oko kojega se, kada je glas dijaspore u pitanju, i dalje lome koplja. Isto tako, da, dijaspora ima i mora imati pravo glasa, svaki naš državljanin ima pravo glasa. Moje je mišljenje i uvjerenje da ovo pitanje ipak treba dodatno urediti; riječ je o osobnom mišljenju za koje sam zabunom mislila da ga smijem reći na glas. Poruke u mom inboxu pokazuju suprotno – izjasnila se popularna voditeljica, piše Tportal.hr.

Linker
18. travanj 2024 21:53