ISKLJUČIVO ORGANSKO

Tea Deanović: Sama spravljam čokoladu

Kad netko deset godina jede samo organsku hranu i koristi organsku kozmetiku – kao Tea Deanović (26), nova voditeljica emisije Automotiv Lifestyle na Novoj TV – onda sigurno nije riječ o pomodarstvu. Tamnokosa Zagrepčanka, koja završava studij njemačkog i švedskog jezika na Filozofskom fakultetu, pohađa privatnu glumačku školu Studio Kubus, a povremeno radi i kao manekenka, doista vjeruje u moć prirodnih sastojaka. A njezina vitka figura, besprijekoran ten i zdrava sjajna kosa dokazuju da ide u dobrom smjeru. Kako ste uopće došli u doticaj s organskim? – To je išlo nekako postupno: naletjela bih na neki članak o tome, pa onda još malo istraživala na internetu, pa čula neke informacije od drugih… Sestra mi je, primjerice, ukazala na štetnost emulgatora u hrani. Zaprepastilo me i kad sam, čitajući sastav nekih krema, shvatila da u njima ima dosta sastojaka koji se nalaze u sredstvima za čišćenje.

Čime njegujete kožu? – I na lice i na tijelo nanosim kreme Dr. Hauschka, a najdraža mi je ona bazi ruže. Koristim i njihove preparate za zaštitu od sunca jer imaju mineralne blokatore koji ne izazivaju reakcije na koži.

A kosu? – Šamponima i regeneratorima Urtekram, u kojima su isključivo prirodni sastojci. Kosu nikad nisam bojila, zadovoljna sam njenom bojom i strukturom, a sijedih nemam.

Je li i vaša dekorativna kozmetika prirodnog porijekla? – Tu nisam toliko nepopustljiva, no ja se privatno gotovo uopće ne šminkam. Tuš, maskara, rumenilo i balzam za usne sasvim su mi dovoljni. Pudere toleriram samo kad me profesionalno šminkaju.

Što se najčešće nalazi na vašem jelovniku? – Svježe voće i povrće, integralna riža, kruh sa sjemenkama koji sama mijesim, hranjive ‘kašice’ iz mog blendera… Čak sama spravljam i čokoladu – od kakao maslaca koji sam kupila u Turskoj.

Bavite li se nekim sportom? – Devet godina sam se bavila sinkroniziranim plivanjem – prestala sam potkraj srednje škole – a sad vozim bicikl, trčim i vježbam u teretani.

Damir Leljak

Linker
24. travanj 2024 15:06