Sever Zolak
DRUGI KONCERT

The Frajle - pozitivna energija, radost i veliki talent

Novosađanski ženski bend pokorio je regiju i svojom pozitivnom energijom te neizmjernim talentom i simpatičnošću osvojio velik broj ljubitelja dobre glazbe.

Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča poznatije pod nazivom The Frajle nakon rasprodanog prvog koncerta najavljuju novi datum drugog koncerta koji će se održati 30. travnja 2015. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Obrade kojima su osvojile publiku 2009. posebnost su koja ih izdvaja od ostalih na glazbenoj sceni, a na jednom koncertu uspijevaju podjednako zadovoljiti publiku izvodeći skladbe u rasponu ruske ciganske do aktualne pop-rock glazbe.

Nastupi The Frajli nisu tek izvedbe skladbi već interakcija s publikom, neopterećeno uživanje u glazbi bez rezerve i, ono što mnogi kritičari opravdano ističu, puno pozitivne energije i radosti.

Ponekad se čine kao kabaretska skupina, a svemu pridonosi njihova upečatljiva kostimografija koja ih također čini bitno različitima od ostatka scene.

Dvije akustične gitare i očaravajući vokali jamče jedan od najzanimljivijih performansa na aktualnoj glazbenoj sceni. Njihov takozvani vojvođanski tango uspijeva ujediniti elemente iskoka, zapada, sjevera i juga, a nastup djevojaka nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Linker
18. travanj 2024 16:20