PORIN 2009.

Trijumf splitske dice

Duh Dine Dvornika kao da je lebdio nad 16. dodjelom diskografske nagrade Porin, koja se u subotu održala u sportskoj dvorani u Biogradu na moru. Prerano preminuli splitski pjevač je za album “Pandorina kutija” od ukupno deset nominacija osvojio čak pet: za album i pop album godine, za video broj za pjesmu “Hipnotiziran”, za najbolje likovno oblikovanje studija Nexus i Bine Uršića te za životno djelo.

Njegove kristalne kipiće primila je supruga Danijela, koja nije mogla spriječiti suze, jer je očekivala “da će nagradu za životno djelo ipak dobiti kad budu malo stariji, sjeđi i kad su otišli na kvasinu”. Porina za životno djelo osvojili su još i Tereza Kesovija, Miroslav Miletić i Ljubo Kuntarić, dok je još jedno “splitsko dite” bio laureat na dodjeli nagrada. Neno Belan, naime, dobio je Porine u svim nominiranim kategorijama: za pjesmu godine te najbolju vokalnu suradnju s Massimom s pjesmom “Zar više nema nas”, za kompilacijski album “The Ultimate Collection” i za tematsko-povijesni album za trostruki CD “Đavola”.

– Četiri nominacije i četiri Porina, što reći osim da je ovo kruna moje karijere – rekao je Neno Belan.

Goran Bare, frontman Majki, slavio je Porine za najbolji rock album “Unplugged” i najbolju izvedbu grupe s vokalom, a grupa Elemental dobila je kristalnu statuu za najbolji album klupske glazbe. Najboljom pjevačicom proglašena je Josipa Lisac, koja je sve začinila osebujnim stylingom: nastupila je u kreaciji XD Xenia Desing sa srebrnom maskom na licu, koju potpisuje dizajner Alan Hranitelj.

Najbolji pjevač je Tony Cetinski, koji je nastupio u bijelom odijelu, a po bijelom stylingu istaknuli su se i prezenteri – Luka Nižetić i atletičarka Blanka Vlašić. Oni su, uz Marka Tolju u retro sivom odijelu i Natalie Dizdar u Kenzovoj haljini, po mnogima bili i najljepši prezenterski par.

Marijana Marinović

Linker
19. travanj 2024 03:04