SACHA BARON COHEN

U društvu najboljih

Unatoč tome što je slavu stekao neozbiljnim ulogama koje često graniče s dobrim ukusom, britanski komičar Sacha Baron, najpoznatiji kao nepodnošljivi kazahstanski novinar Borat, ušao je među 105 ljudi koje je u ponedjeljak Američka filmska akademija pozvala da postanu njezinim novim članovima.

Na istoj se listi našao uz bok s francuskom glumicom Marion Cotillard, koja je ove godine osvojila Oscara za ulogu Edith Piaf u filmu “La Vie en Rose”, američkim glumcem Joshom Brolinom koji je u filmu “Nema zemlje za starce” glumio predsjednika Georga Busha, stručnjakom za borilačke vještine Jetom Lijem, redateljem Jasonom Reitmanom te Diablo Cody, scenaristicom Oscarom nagrađene komedije “Juno”.

Američka filmska akademija svake godine prima nove članove u 15 kategorija. Pravila o članstvu, usvojena 2004., malo su se postrožila pa se broj primljenih članova smanjio – premda je ove godine mogla primiti njih 137, odlučila je pozvati samo 105 umjetnika među kojima se našao i Baron Cohen koji je za scenarij “Borata” bio nominiran za nagradu Oscar.

Martina Vulić

Linker
25. travanj 2024 19:52