RAZOTKRIVANJE: NENO BELAN

U ljubavi sam kao muha bez glave

Koncert u Tvornici bit će sniman i kasnije objavljen kao live album. Po čemu će biti drugačiji od ostalih koncerata? – Po tome što ćemo imati i brass sekciju na bini i po posebnim gostima. I po tome što će biti u Tvornici.

Kako podnosite kritike? – Svaka kritika je veoma subjektivna tako da se ne obazirem pretjerano na njih. Osim ako autor doista nije istinski autoritet u toj domeni, ali to su veoma rijetke biljke, naročito na ovim prostorima.

Za koji biste stih voljeli da ga nikada niste napisali? – Mislim da stojim iza svih svojih stihova dušom i srcem.

Kada ste zadnji put plakali? – Kad je preminuo Dino Dvornik. Što ste prvo pomislili kada ste čuli da se to dogodilo? – Nisam vjerovao u istinitost informacije.

Na što ste u životu potrošili najviše novca? – Na svoj stan.

Koliko ste platili najskuplju gitaru u svojoj kolekciji? – 3500 eura.

Koje ljudske osobine ne podnosite? – Primitivizam, nečovječnost, dvoličnost.

Čega se najviše bojite? – Teške bolesti, svoje i meni bliskih ljudi.

Što vas može natjerati da izgubite živce? – Ljudska glupost.

Što prvo primijetite na ženi? – Oči, pogled i osmijeh.

Jeste li ljubomorni? – Doista minimalno.

Kako se ponašate kada ste zaljubljeni? – Kao muha bez glave

Gdje povlačite granicu između onoga što biste napravili i onoga što ne biste napravili za ljubav? – Ovisi o trenutnom horoskopu.

Vjerujete li u horoskope? – Vjerovanja sam da ima nešto u toj drevnoj disciplini zvanoj astrologija. Naravno, govorim o ozbiljnoj astrologiji, a ne mislim na horoskope iz dnevnih ili tjednih novina.

Kakav ste otac? – Pitajte moju kćer o tome, siguran sam u vrlo visoku ocjenu.

Tko vam je životni uzor? – Pokojna nona Ljubica, majka Marija i The Beatles

Koji je vaš neostvareni san? – Da živim u pravednom društvu.

Rođeni ste u Splitu, a živjeli ste i u Zagrebu. Po čemu je Rijeka idealnija za život? – Nitko ne tvrdi da je idealnija, ja samo pričam o tome kako me je plimni val života sasvim slučajno izbacio na ovo područje i kako sam se veoma lijepo tu snašao. Split isto tako i dalje obožavam, i redovno obilazim, a i u Zagrebu se veoma lijepo osjećam kad dođem tu, a dolazim veoma često.

Čega se najviše sjećate s prvog koncerta Đavola, u Gospiću 1984.? – Sjećam se ogromnog entuzijazma, slatke treme, odličnog druženja, uzbudljivog putovanja i dvorane u kojoj smo svirali.

Suvlasnik ste noćnog kluba Retro u Crikvenici. Koje su prednosti, a koje mane kada kao glazbenik imate svoj noćni klub? – Posebnih prednosti i nema, a mana ima puno, pa sam ga zato i dao u podnajam.

Kada radite kao DJ, koju pjesmu pustite ako želite rasplesati publiku? – “Walking on sunshine”.

Kako slavite rođendane? – Uvijek fešta, veselje, puno prijatelja, pozitiva u zraku, ljubav.

Kako su vaši roditelji reagirali kada ste im rekli da namjeravate živjeti od glazbe? – Otac je na žalost umro prije tog događaja, a mama nije bila baš najsretnija, ali mislim da sada, dvadesetak godina poslije, ima bitno drugačije mišljenje.

Kada vas je netko posljednji put oslovio s Nenade? – Majka me jedino tako i oslovljava, a i obje sestre te još neki članovi familije – čitav moj život.

Linker
24. travanj 2024 03:25