INTERIJER

Vrijeme je za generalku ormara

Iako se čini da nijedan nije dovoljno velik, stat će mnogo više stvari ako ih pametno složite i nabavite nekoliko praktičnih ladica ili polica.

Smjena sezona idealno je vrijeme za generalku ormara. Dobro organizirana garderoba ne samo da će vam uštedjeti dragocjene trenutke već će efektnim trikovima povećati i prostor. Jedan od njih je da odjeću sortirate prema tipu (hlače, majice, košulje…), boji ili stilu (sportska, ležerna, svečana). Mudro je i složiti nekoliko kombinacija za dane kad se žurite na posao.

Stvari koje vam ne trebaju, pogotovo glomazne poput prekrivača i jakni, pospremite u vakuum vrećice i odložite na najviša mjesta. Ova spremišta, osim što smanjuju volumen, štite odjeću od vlage i nametnika. Za sitnice poput čarapa i rublja zgodno su rješenje kutije i košare na izvlačenje – najbolje one prozirne ili s etiketama kako biste u svakom trenutku znali gdje je što.

Obvezno nabavite i vješalice te organizatore za kravate, marame, nakit i slične sitnice, koji se pričvršćuju na unutarnju stranu vrata. I barem jednom godišnje u ormar smjestite vrećice s lavandom kako biste zaštitili odjeću od nametnika, ali i da bi lijepo mirisala.

Pospremanje ormara idealna je prilika da se riješite nepotrebnog. Zlatno je pravilo da stvari koje niste nosili dulje od dvije sezone – i nećete. Uostalom, psiholozi kažu to oslobađa psihu.

Komplement drveni umetak za policu (96×34,7×19,2 cm) 130 kn, Ikea

Navlaka za odijela Cindy (60×90 cm) 19,90 kn, Emmezeta; Umbra viseći stalak za marame 259,90 kn, Home Sweet Home; Vješalica presvučena tkaninom 79 kn, Amelie; Hay set ukrasnih kutija Box Box 343 kn, Dizajnholik; Vješalica za kravate 190 kn, Nama

Plastični razdjelnik (100x58x4,5 cm) 50 kn, Ikea

Napisala Ivana Ferenčak; Odabrala Slavica Šagolj

Linker
25. travanj 2024 03:38