CANNES 2011.

Woody Allen otkrio zašto je angažirao Carlu Bruni

Čast da otvori 64. filmski festival u Cannesu pripala je slavnom redatelju Woodyju Allenu i njegovom filmu „Midnight in paris” (Ponoć u Parizu). Kao što i sam naslov govori, u filmu veliku ulogu imam sam glavni francuski grad, no našlo se tu i mjesta za glumačke zvijezde poput Owena Wilsona, Adriena Brodyja, Rachel MacAdams i – Carle Bruni.

Upravo je angažman prve dame Francuske izazvao najveću pozornost i to ne samo francuskih već i svjetskih novinara, a u intervjuu za Hollywood Reporter Woody Allen opisao je kako je odlučio dati ulogu supruzi francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

­

– Prije godinu i pol moja supruga i ja imali smo ručak sa Sarkozyjevima. Nikada ih ranije nisam susreo. On je prvi došao i bio je jako šarmantan, a onda je ona ušla u sobu. Bila je prekrasna, tako šarmantna i karizmatična, pa sam ju upitao: „Biste li ikada glumili u filmu? Samo mala uloga, za zabavu“. Znao sam da nema slobodna tri mjeseca kako bi joj priuštio puni angažman, ali sam također znao da je već naviknuta na publiku zahvaljujući svojoj glazbenoj karijeri. Odgovorila mi je: „Da, jednom u životu bih voljela to napraviti. Samo kako bih unucima mogla kazati da sam bila u filmu“ – otkrio je Woody Allen te odmah demantirao tračeve da nije bio zadovoljan s njezinom glumom.

– S njom nije bilo problema, vrlo je prirodna. Tabloidi su napisali da sam milijun puta ponavljao njezine scene, ali to nije istina. Snimali smo normalni broj ponavljanja. Sasvim sigurno s nikim neću milijun puta ponavljati scenu. Sve scene koje sam napisao za nju su u filmu – kazao je Woody Allen.

Josip Jurčić

Linker
24. travanj 2024 19:28