MODNA JESEN

XX. Cro A Porter pod okriljem nade u svijetlu budućnost

Jubilarno dvadeseto izdanje Cro A Portera održava se od 29. rujna do 20. listopada 2012. godine na više lokacija.

Tako 29. rujna u Muzeju Marton svojih prvih deset godina obilježava i Boris Pavlin, sinonim za žensku eleganciju i svečani izgled bez premca. Njegove će kreacije posjetitelji moći razgledati u postavi muzeja.

1. listopada rezerviran je za XD Ksenije Vrbanić i Hrvatski prirodoslovni muzej u zanimljivoj kolaboraciji koja će ostati u postavi muzeja sljedećih šest mjeseci.

5. i 6. listopada vrijeme je za program Avangard Cro A Porter@LAUBA u galerijskom prostoru koji je mnoge oduševio prošle sezone. Svoje radove predstavljaju DIORALOP Andreje Bistričić i Maje Merlić, Madame Demode i Tamara Bombardelli, Tomislav Bahorić, Etna Maar, Oliver Jular, Renata Svetić, Jelena Aleksić i Ivona Martinko.

Od 18. do 20. listopada u Westgate Shopping Cityju izlažu MAK Tea Perića i Nede Makjanić Kunić, Linea Exclusive, Monika Sablić, Hippy Garden, Anamarija Asanović, Sonja Lamut, LOKOMOTIVE by Luka, JET LAG Jasmine Arnautović i Maje Virgej Novak, Borna & fils, ELFS te Matija Vuica i Juraj Zigman.

Deset godina i dvadeset priredbi kasnije, jesensko izdanje Cro A Portera još će jednom podsjetiti na svoju nezaobilaznu ulogu u kreiranju hrvatske modne scene – pionirsku u postavljanju standarda, inovativnosti, aktualnosti i progresivnosti te pronalaženju novih talenata.

Ovosezonska kampanja projekta koju fotografski potpisuje Mladen Šarić nosi radni naslov Faith u ozračju iščekivanja novog doba kakvim ga određuju majanski kalendari i ina proročanstva.

Linker
19. travanj 2024 15:03