UMJETNIČKA OBITELJ

Yaya: Lucija sama bira svoju odjeću

Iako vrlo rijetko izlazi, pjevačica Jadranka Ivaniš Yaya na treću večer Cro A Porter@Lauba došla je podržati svoju prijateljicu, dizajnericu Ivonu Martinko. Yaya je na reviju došla s prijateljicom Martinom Matušin i osmogodišnjom kćeri Lucijom.

– Već dugo joj dozvoljavam da sama bira svoju odjeću jer joj je to jako važno, točno zna što želi odjenuti, a što ne – ispričala je Jadranka Ivaniš, a na pitanje vidi li ju kao dizajnericu rekla je kako je Lucija vrlo kreativna djevojčica, a u kojem smjeru će razvijati svoju kreativnost će sama izabrati.

Foto: Maja Jurović

Osim u glazbi, Yaya, inače akademska slikarica, izraz svoje kreativnosti pronašla je i u dizajniranju nakita. Unikatni nakit, kaže, zamjena joj je za slikanje – u nedostatku ateljea prešla je na manje forme.

– Meni je to više zafrkancija, ispušni ventil, ne doživljavam se kao dizajnerica – priznaje Yaya te dodaje kako svoju avanturu s izradom unikatnog nakita ne doživljava dovoljno ozbiljno da bi razmišljala o predstavljanju na revijama ili izložbama.

Linker
25. travanj 2024 01:10