PRED OGLEDALOM

Žanamari Lalić: Činim sve da se riješim pjegica

Pokoja pjegica od sunca jedini je detalj koji zasmeta pjevačicu Žanamari Lalić (28) kad se pogleda u zrcalo. Nakon ljetovanja uvijek ih ima više nego inače, iako poduzima sve još otkako je primijetila da joj koža na sunce reagira tim malim nesavršenostima.

– Uvijek koristim kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, ali i kreme za svakodnevnu njegu te make-up s UV zaštitom. Primjerice Shiseidov tekući puder bez kojeg ne izlazim van, ima SPF 30 – govori pjevačica.

Što sada, nakon ljeta: koristite li neke preparate za izbjeljivanje ili čekate da pjegice prođu same od sebe? – Uvijek u jesen počinjem tretman Shiseidovom kremom White Lucent. To je čisti vitamin C i biljni ekstrakti s 24-satnim djelovanjem.

Kakav tip kože imate? – Imam mješovitu kožu s kojom inače nemam problema. To je zato što ne štedim kad je riječ o njezi. Koža sve pamti i sve nam vraća. Stoga joj priuštim Bio-performance liniju već spomenute kozmetičke kuće koja obnavlja stanice kože, sadrži hijaluronsku kiselinu, hrani je i hidratizira. Za mene je to dobro ulaganje u budućnost.

Koliko vremena dnevno provodite pred ogledalom? – Za šminkanje i kratko feniranje ne treba mi više od 15-20 minuta. Koristim malo tekućeg pudera, maskaru, olovku za obrve, malo rumenila i sjajilo za usne. To je moj dnevni make-up. Prije nastupa ili večernjeg izlaska stavim još i malo sjenila. Odnedavno eksperimentiram sa svim nijansama ljubičaste i ružičaste, a volim i boje zemlje.

Bavite li se sportom? – Redovito odlazim u teretanu, a na put ne idem bez moje male, pokretne teretane: nekoliko utega i rastezljive gume koja služi za vježbanje ruku i nogu. Ove godine krenut ću i na satove plesa, a naučene korake ubacit ću u spot za pjesmu ‘Napola’ čije me snimanje uskoro očekuje.

Čime njegujete tijelo? – Ne odvajam se od Body Creator gela te kreme za tijelo kuće Shiseido. Gel doista pomaže u oblikovanju tijela, a krema me njeguje i hidratizira od vrata i ramena, pa sve do peta. Ljeti koristim i kremu sa zaštitnim faktorom 30.

Jeste li pobornica depilacije voskom ili radije koristite britvicu? – Vosak ne volim. Britvica ili aparatić za epilaciju su moj odabir.

Jeste li ikad došli u napast skratiti svoju dugu kosu? – Stepenasto šišanje, na koje sam se odlučila lani, bio je moj najradikalniji potez kod frizera. Ove godine ostala sam dosljedna svojoj standardnoj frizuri. Najbolje mi pristaje i zasad je ne želim mijenjati.

Tanja Vučičević

Linker
20. travanj 2024 01:53