MODNI EDITORIJAL

Žanamari Lalić: Haljina ne smije biti preromantična

Pjevačica Žanamari Lalić ovih dana gotovo ne izlazi iz glazbenog studija u Zagrebu jer istodobno radi na dva kolosijeka – hrvatskom i engleskom albumu. Najprije će objaviti singl “Napola“, a potom će za njega snimiti i spot, koji će, sigurna je, biti iznenađenje za njezinu publiku koja će upoznati neku novu Žanamari.

No, koliko god bila zauzeta, već je rezervirala vrijeme za posjet Nivea Cro-A-Porteru, koji se održava od 7. do 9. listopada u Westgateu. Taj modni spektakl 29-godišnja Makaranka ne propušta jer gledajući revije uvijek dobije neku novu ideju – kako obogatiti i vlastiti modni izričaj. Upravo na tom modnom događanju bit će predstavljen i novi broj shopping vodiča Gloria IN specijal, a tijekom sve tri večeri posjetitelji Westgatea moći će uživati u prvom, uistinu dugačkom Late Night Shoppingu – od 20 do 24 sata.

Slijedite li izborom odjeće i svoj glazbeni stil? – U početku, dok sam pjevala pop-balade i r’n’b, češće sam nosila haljine, a zadnjih nekoliko godina, otkad sam promijenila repertoar i nastupam s bendom izvodeći pop-rock glazbu, uglavnom sam u hlačama, majicama, tajicama, čizmama, kožnatim jaknama. Volim odjenuti i haljinu, ali ne smije biti preromantična.

Kad se spomene otkačenost – na što prvo pomislite? – Na Sarah Jesicu Parker i “Seks i grad”.

Nakon prvih jesenjih kiša, jeste li požurili u dućan da upotpunite garderobu? – Već sam potkraj ljeta kupila nekoliko pari čizama i starki, koje su mi omiljena obuća, a onda sam čekala kišu da ih obujem. Najdraže su mi smeđe čizme u military stilu. Udobne su i nosim ih uz široke traperice s razvezanim vezicama. Obožavam taj neuredni i neušminkani stil.

Što ste još kupili? – Majice, veste, tajice, hlače i jednu kožnatu haljinu. Kako trenutačno mnogo radim, nemam vremena za obilazak dućana, pa kupim ono što ulovim pogledom na izloge.

Gdje najradije kupujete? – Westgate mi je najdraži centar u Zagrebu: toliko je golem da u toj masi dućana osjećam kao da ima dovoljno prostora i da nije gužva. A ako nešto ne volim u shoppingu, onda je to gužva. Čega ima najviše u vašem ormaru? – Kožnatih jakni, a nosim ih samo tri-četiri.

Koja vam je odjevna kombinacija najdraža? – Majica, traperice, kožnjak. Zato što izgleda dobro i ugodno je. Mišljenja kojih modnih znalaca posebno cijenite?Viktora Drage i Nenada Korkuta , zato što cijene individualnost i osobnost. S Viktorom sam surađivala i na svom zadnjem spotu “Ljubav“. Kako prihvaćate javnu kritiku na svoje odijevanje? – Nije važno što se priča, nego tko priča. Neki “modni kritičari“ jednostavno su plaćeni za to da nekog pljuju jer od toga žive. Poštujem svačiji posao i ako mu to što mene kritizira donosi koricu kruha na stol, nek’ mu bude.

Kupujete li odjeću za nastupe ili je šivate po mjeri? – Za svirke uglavnom kupujem odjeću, a za nastupe na festivalima surađujem s pojedinim hrvatskim dizajnerima i stilistima. Ali kako mi je glazba na prvom mjestu, za odjeću se uvijek pobrinem u zadnji tren. Bila bih sretna da imam osobu koja će se samo o tome brinuti da si ja time ne moram razbijati glavu. Čemu dajete prednost – hlačama ili suknji? – Hlačama, definitivno.

Kad putujete, koliko vam je kovčega dovoljno za odjeću, obuću i kozmetiku? – Dva maksimalno, ali ne prevelika.

Koliko imate pari cipela? – Priznajem, pretjerujem s cipelama i zaista im ne znam broj.

U kakvoj se odjeći osjećate posebno zavodljivo? – Onoj koja mi dobro pristaje. Nekad to može biti i najobičnija trenirka. Uglavnom, osjećaj zavodljivosti ne ovisi o odjeći, nego o tome jesam li zadovoljna sobom.

Posuđujete li katkad nešto iz ormara svog dragog? – Ne, ali nekad kupujem predmete koji izgledaju kao da sam ih posudila od starijeg brata ili dečka. Sad si baš namjeravam kupiti jednu veliku mušku trenirku.

Velika ili mala damska torbica? – Za večernji izlazak uzmem malu torbu, no ako idem u kino, šetnju ili na piće s društvom, teglim kompletnu “dnevnu“ opremu u velikoj torbi.

Koji su vam najdraži modni dodaci? – Ljeti rado nosim šešire jer me štite od sunca i izgledaju retro, a zimi volim šalove.

Kakav nakit volite? – Obožavam metalni nakit – ogrlice, prstenje i narukvice… Naušnice sam već i zaboravila nositi.

Koje su vam najdraže boje? – U mojem ormaru nedostaje jedino – boja. Obožavam jednostavnost pa mi u garderobi prevladavaju crna i bijela. Ima i nešto malo tamnoplave, bež, smeđe i svijetloplave. Kad vidite svoje fotografije otprije pet-šest godina, što pomislite o svom odijevanju? – Mislim da sam danas zrelija. A to se vidi i na mojoj vanjštini.

Jagoda Zamoda

Linker
19. travanj 2024 08:17