HELEN MIRREN

Zanosna i u sedmom desetljeću

Britanska glumica Helen Mirren, zvijezda filma “Kraljica”, proslavila je prošle subote 63. rođendan i, za razliku od većine žena, nije kukala nad vlastitim godinama i borama. Nema ni zašto, jer izgleda savršeno. Dapače, njezine fotografije u crvenom bikiniju, snimljene na plaži u talijanskoj Pugliji, gdje se odmara sa suprugom, američkim redateljem Taylorom Hackfordom (63), s kojim je lani u blizini Leccea kupila dvorac okružen vinogradima, izazvale su pomamu na internetu.

Dok većina njezinih vršnjakinja ovih dana na plažu odlazi prekrivena pareom ili se kupa u jednodijelnim kostimima, plavokosa glumica zadivljuje savršenim izgledom. Iako joj je kosa prosijeda, a na licu joj se vide bore, na tijelu bi joj pozavidjele i mnogo mlađe žene. A nikad nije bila na plastičnoj operaciji, odlazi u teretanu, ali se, priznaje i sama, ne ubija baš vježbama, i na prehranu pazi zbog zdravlja i profesionalnih razloga. Neki kažu da je tajna njezinog izgleda u tome što nikad nije rodila pa su joj trbuh i grudi čvrsti, no čini se da su kod glumice ipak u pitanju njezini ruski geni.

Njezin je otac u Englesku došao 1917., kao carski časnik, radi kupnje oružja, a njezin šukundjed bio je maršal Mihail Kamenski, jedan od junaka rata s Napoleonom.

Previše samokritična

No, možda je njezina tajna i u tome da se uvijek odlično osjećala u svom tijelu i da ga se nikada nije sramila pokazati. Naime, 70-ih godina, kad se probijala kao glumica, često je pozirala golišava.

– Onda mi je to veoma smetalo. No, kako starim, sve mi je manje stalo, zapravo, oduševljena sam time – napisala je u biografiji “In The Frame”, objavljenoj lani u rujnu. U njoj je, među ostalim, priznala da se u svojim dvadesetim, dok je bila članica The Royal Shakespeare Company, opijala na zabavama, probala LSD i marihuanu, ali da to nikada nije činila u radno vrijeme. Dakle, ni buran mladenački život nije ostavio traga na njezinom tijelu, no priznaje da godine ipak čine svoje. – Počinjete stariti i ne možete više činiti što ste činili nekad. Ne možete popiti tri boce vina i ustati sutradan u devet ujutro. I dok većina komentira kako će njezin crveni bikini izazvati revoluciju i promijeniti svijest o ljepoti ženskog tijela u 60-ima, britanska oskarovka ipak ima primjedbu na svoj izgled. – Htjela bih otići na liposukciju nogu, ali me strah. Imam noge kao klade, zaista zdepaste, i uvijek se opterećujem njima.

Sanja Renić

Linker
09. travanj 2024 20:27