Instagram
IZ SPAVAĆE SOBE

Zašto svi puno rjeđe vodimo ljubav?

Nedavno provedeno istraživanje objavljeno u časopisu The Lancet pokazalo je kako žene i muškarci u dobi od 16 do 44 godina u prosjeku vode ljubav samo tri puta mjesečno, dok je u devedesetim godinama prošlog stoljeća ta brojka bila duplo veća. Nameće se pitanje, zašto je to tako?

Psihologinja za muško-ženske odnose, Corinne Sweet, ima odgovor na to pitanje. Naime, posao u kombinaciji s tehnologijom i recesijom, rezultirao je rjeđim vođenjem ljubavi.

Istraživanje je tako dovelo u spregu nesigurnost oko posla i vođenje ljubavi te pokazalo da muškarci i žene u dobi od 20 do 49 godina vode ljubav 53 posto manje, ukoliko strahuju za svoj posao.

Drugi važan čimbenik je prevelika prisutnost tehnologije. Parovi previše vremena provode otuđeni i okruženi zaslonima mobitela, TV-a, računala, tableta i mnogih drugih uređaja koji jednostavno odvlače pažnju i neprimjetno otuđuju parove.

No, dobra vijest je da ima lijeka za taj problem. Jednostavno – ugasite zaslone i razmislite o sljedećem:

Istraživanje je pokazalo kako se najviše djece rađa 16. rujna, što znači da su šanse za začeti dijete najveće 11. prosinca. Ako vam to zvuči malo vjerojatno, razmislite o rezultatu koji je pokazao kako se tjedan dana prije Božića proda duplo više prezervativa, nego tjedan dana nakon Božića.

Što se dana u tjednu tiče, nedjelja se pokazala kao najnepopularniji dan, dok su subota i petak za čak 18 posto popularniji. Pitate li se u koje doba dana je to najbolje obaviti, odgovor je da su vjerojatnosti najveće navečer, a rjeđe popodne.

Linker
17. travanj 2024 13:48