ŽIVOTNA KOMEDIJA

Zijah Sokolović najavio jubilarni tisućiti CABAres, CABArei

Glumac Zijah Sokolović (51) održao je press konferenciju u formi predstave u trajanju od sat vremena. Osim novinara, neobična konferencija povodom izvođenja predstave ‘CABAres, CABArei’ privukla je i brojne Kastavce pred Bačvarsku zbirku.

Jubilarnu tisućitu predstavu CABAres, CABArei Zijah Sokolović izvest će u petak, 29. srpnja, u sklopu Kastafskog kulturnog leta.

Riječ je o monodrami koja govori ‘…O upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti.’

Popularna predstava, koja se inače izvodi u Teatru EXIT, u posljednjih deset godina osvojila je i nekoliko nagrada: Zlatna kolajna “Maja Dimitrijević” po ocjeni stručnog žirija 27. festivala monodrame i pantomime, Zemun 2002.; Zlatna kolajna žirija publike za najbolju predstavu 27. festivala monodrame i pantomime, Zemun 2002.; 3. festival komedije Mostarska liska 2005. – nagrada za najbolju predstavu u cjelini.

Hvale ga i kritičari:

– Iako ga je autor nazvao kabaretom, riječ je o posve ozbiljnoj stvari, ne samo zato što Sokolović bez pomoći svjetlosnih efekata te zvučnih i drugih kulisa drži gledateljevu pozornost prikovanu uz predstavu puna dva sata, nego i zato što je njegov komad zapravo nemilosrdno razgolićavanje života! (Jutarnji list)

Linker
23. travanj 2024 21:55