ŽIVOT U ETERU

Zlatko Turkalj Turki: Uspio sam zavesti školarku

Pripremate li veliku feštu u povodu svog velikog jubileja? – Zapravo slavim cijelu godinu. U goste pozivam glazbenike poput Vanne, Gorana Bare i Majki, 2 Cellos i Jacquesa Houdeka , koji su u Turki partyju uživo održali koncerte.

U čemu je tajna dugovječnosti vaše emisije? – U upornosti i ljubavi prema poslu.

Odakle crpite energiju? – U životnoj radosti i zahvalnosti što radim posao koji volim.

Koji su vam rituali uoči početka emisije? – U studio uvijek ponesem čaj u šalici koju su mi darovali sinovi, i bocu vode.

Tko su vam najvjerniji slušatelji u obitelji? – Supruga Vlatka te sinovi Lovro i Luka. Oni cijelu pripremu čuju kod kuće pa ne trebaju ni slušati emisiju.

Tko vam je pjevao na proslavi 44. rođendana? – Supruga i sinovi.

Kojeg pjevača biste bili pozvali na rođendanski party da ste mogli birati? – Gorana Baru i Majke da mi sviraju unplugged.

Kako se u vašem slučaju očituje kriza srednjih godina? – Ne osjećam je. Čini mi se da još nisam izašao iz puberteta.

Užasavaju li vas sijede i gubitak kose? – Prve sijede su me užasnule kad sam ih primijetio oko svoje tridesete. Tada me utješio pjevač Giuliano , koji se s time morao suočiti u 18. godini. A pomogla je i supruga riječima kako sam joj zbog toga još šarmantniji.

Na što najradije trošite novac? – Na vinile. Imam 1500 gramofonskih ploča i nije mi dosta.

Kako reagirate kad se razljutite? – Progutam srdžbu i povlačim se. No, iznimno rijetko se ljutim.

Koje ljudske osobine najteže podnosite? – Glupost, koja, čini mi se, nema granica. A mrske su mi i trač-babe.

Koji su vam kućanski poslovi najdraži? – S ljubavlju usisavam, i perem prozore, i brišem prašinu… Jedino ne volim prati suđe, ali i to radim ako me supruga lijepo “zamoli”.

Što vas može rasplakati? – Od tuge plačem zbog gubitka drage osobe, a od sreće kad Luka osvaja medalje na tae kwon do natjecanjima i kad gledam Lovrine sjajne predstave.

Kako ste zaveli suprugu? – Zapazio sam je u autobusu, nabavio njezin telefonski broj i nazvao je da mi posudi knjigu iz povijesti. To je bilo glupo jer je Vlatka šest godina mlađa od mene: dakle, bila je školarka dok sam ja bio maturant. No, upalilo je. Već 22 godine smo zajedno.

Kako ste je zaprosili? – Nakon šest godina hodanja Vlatka me pitala što čekam ako zaista mislim ozbiljno.

Kakav ste otac? – Popustljiv.

Što ste najluđe u životu napravili? – Kao 15-godišnji klinac iz Dubrave sa svojom ekipom sam od dijelova starih tranzistora napravio odašiljač te emitirao program za pet kuća u susjedstvu. Roditelji mojih kolega su poludjeli jer im je naš odašiljač kvario TV sliku, a umjesto spikera čuli su nas. Znao sam da je vrag odnio šalu kad su nam zaprijetili policijom, pa sam se javio na audiciju na Radio Velikoj Gorici i prošao. Otada zarađujem svoj kruh.

Da se zasitite radija, čime biste se bavili? – To je nemoguće, radija se nikad neću zasititi.

Kako zamišljate svoj dan iz snova? – Moj tjedan iz snova bio bi sa suprugom i sinovima u Londonu.

Koji su vaši razlozi za optimizam u doba recesije? – Naravno da i ja prelijevam iz šupljeg u prazno, ali sam sretan i optimističan je znam da mi je svaki novi dan – jedinstven dar.

Linker
03. svibanj 2024 22:47