NA PUTU USPJEHA

Zrinka Cvitešić dobila glavnu ulogu na West Endu

Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić (33) glumit će Djevojku u adaptaciji nagrađivanog mjuzikla Once na West Endu.

Once je priča o Momku, mladom glazbeniku koji u Dublinu upoznaje Djevojku, glazbeno nadarenu češku imigranticu te njihovoj ljubavnoj vezi i snu o glazbenom uspjehu. Zrinki Cvitešić partner će biti Declan Bennet, glumac i pjevač koji iza sebe već ima nekoliko uloga na West Endu i Broadwayu. Mjuzikl će u londonskom Phoenix Theatru početi igrati sredinom ožujka, a službena premijera je početkom travnja.

Priča o mladom glazbeno-ljubavnom paru prvo je 2006. doživjela svoje filmsko izdanje, nagrađeno Oscarom za najbolju pjesmu, a na Broadwayu je prošle godine postavljen izuzetno uspješni mjuzikl, koji je osvojio čak osam nagrada Tony.

Zrinki Cvitešić vrata inozemne karijere otvorila je 2010. nominacija za europskog Oscara, nagradu Shooting Stars na njemačkom filmskom festivalu Berlinale i nagrada njujorškog Hampton festivala koje su joj donijele su predstavljanje na inozemnim filmskim tržištima.

Tad je angažirala agente u Velikoj Britaniji i SAD-u, koji su joj omogućili brojne audicije, što je rezultiralo glavnom ulogom u produkciji na West Endu.

Linker
19. travanj 2024 19:27