PRED OGLEDALOM

Zrinka Cvitešić: Rado se prepuštam masaži

Kratki tečaj šminkanja kod vizažista Saše Jokovića, 30-godišnja glumica Zrinka Cvitešić smatra svojom najboljom ‘investicijom’. U nekoliko sati naučila je kako pravilno nanijeti puder i rumenilo, sakriti podočnjake, istaknuti oči, zalijepiti parcijalne trepavice…

‘Naoružana’ znanjem i kozmetičkim priborom, za šetnju crvenim tepihom na nedavno održanom Filmskom festivalu u Berlinu, gdje je promoviran film ‘Na putu’, u kojem tumači glavni lik, glumica se našminkala – sama.

– Jest da mi je trebalo sat vremena, ali ispalo je super. Saša mi je pokazao nekoliko trikova, gradivo sam brzo i dobro svladala i baš mi je bio gušt šminkati se – kaže Zrinka Cvitešić.

Kako se šminkate privatno? – Korektor za podočnjake i sjajilo za usnice su moj dnevni make-up. U mojem poslu, osobito kad igram u kazalištu, lice mi je satima prekriveno teškom šminkom i stoga preko dana koristim minimum šminke, kako bi mi se lice što više odmorilo. Odlazite li redovito kozmetičarki? – Da, i to zahvaljujući mojoj najboljoj prijateljici, kozmetičarki Antoniji Tretinjak, koja ima salon u centru Zagreba. Ja sam prilično nemarna, no ona me uvijek podsjeti da bih mogla doći – na piling lica i tijela, hranjivu masku, depilaciju, manikuru, pedikuru… Što vas najbolje razbudi: tuširanje ili kava? – Iz toplog kreveta otići pod tuš? Ni u ludilu! Tuširam se uvečer, to me fino opusti. Kojem se tretmanu najradije prepuštate? – Masaži tijela. Jednom tjedno odlazim kod Marjana Turkalja na medicinsku i tajlandsku masažu. Imam problema s kralježnicom pa se nakon masaže osjećam kao nova. Bojite li se štetnog djelovanja sunca? – Na žalost, ne, iako bih trebala. Imam svijetlu kožu, no sredstva sa zaštitnim faktorom zaboravim nanijeti pa na plaži uvijek izgorim. Nedavno sam bila u Dubrovniku, na plaži sam zaspala na najjačem suncu, a onda sam u ponoć išla u hotelsku kuhinju moliti da mi daju jogurt, da mi malo ublaži bolove od opeklina. Znam da je to vrlo neodgovorno, ali, eto, događa mi se.

Volite li odlaziti u wellness? – Zbog posla mnogo putujem pa boravak u hotelu uvijek iskoristim za posjet wellnessu. Obožavam saune, a ponekad isprobam i neki tretman. Nedavno sam bila na otvorenju obnovljenog wellness centra u opatijskom hotelu Milenij, ali nisam imala vremena za tretmane. No, prvom prilikom ću doći na ‘čokoladno blaženstvo’, antistresnu masažu tijela i lica toplom čokoladom. To je čokolada koju prave u hotelu i od nje proizvode ukusne praline pa pretpostavljam da je i za kožu prava blagodat.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
19. travanj 2024 15:19