Arhiva

Zvijezde koje su nas napustile u 2013. godini

U 87. godini života bivša premijerka Velike Britanije Margaret Thatcher preminula je od moždanog udara nakon što je posljednjih desetak godina živjela povučeno zbog narušenog zdravstvenog stanja.

– S velikom tugom Mark i Carol Thatcher objavljuju da je njihova majka, barunica Thatcher umrla nakon što je jutros pretrpjela moždani udar – kazao je lord Bell objavivši tako svijetu da je umrla prva i zasad jedina žena koja je bila na čelu Velike Britanije.

Nakon teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovali Stojan Matavulj i Dolores Lambaša, glumica je preminula u 33. godini života. Tamnokosa Šibenčanka ostat će zapamćena po ulogama u serijama ‘Ruža vjetrova’ i ‘Dobre namjere’, ulozi Adele u predstavi ‘Dom Bernarde Albe’ zagrebačkoh HNK te po glavnoj ulozi u filmu ‘Vjerujem u anđele’. Interes javnosti pobuđivala je i svojim burnim vezama, uglavnom s puno starijim muškarcima.

Titova udovica i prva dama Jugoslavije, Jovanka Broz, umrla je u 89. godini života u beogradskoj bolnici od posljedica neliječenog karcinoma.

Trogirski pjevač Vinko Coce preminuo je u 58. godini života nakon bitke s brojnim zdravstvenim problemima. Posljednjih mjeseci života zdravstveno stanje bilo mu je loše, mučili su ga pretilost, dijabetes i visoki krvni tlak, a u svibnju je hospitaliziran u splitskom KBC-u gdje mu je kirurški sanirana upaljena rana na dnu leđa. Liječnici su mu se nekoliko dana borili za život, a tada mu se stanje stabiliziralo. Dugo se oporavljao i činilo se da mu je bolje, ali njegovo srce nije izdržalo napore.

Turski glumac Tuncel Kurtiz preminuo je u 77. godini života. Iako je glumio u mnogim filmovima i serijama, publika ga pamti po njegovim sjajnim interpretacijama u sapunicama “Ezel” i “Sulejman Veličanstveni”.

U 70. godini života u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac preminuo je Željko Malnar, voditelj emisije “Noćna mora”, putopisac i kolumnist Globusa.

Glumac Paul Walker doživio je tešku prometnu nesreću koja ga je stajala života. Zvijezda filma “Brzi i žestoki” bio je suputnik u automobilu svog prijatelja koji ga je vozio na humanitarnu večeru. Policija Los Angelesa objavila je kako je automobil pronađen u plamenu, a dvije osobe u njemu proglašene su mrtve na mjestu nesreće. Walker je upravo snimao sedmi nastavak filma “Brzi i žestoki”, nikada se nije ženio, a iz veze s djevojkom Rebeccom ima petnaestogodišnju kćer Meadow.

Linker
20. travanj 2024 16:25