FILMSKA MILJENICA

Ana de Armas: Od Bond djevojke do Marilyn Monroe novog doba

Atraktivna glumica dobila je ulogu najslavnije plavuše svih vremena Marilyn Monroe, zbog koje je na audiciju došla s učiteljem engleskog jezika.

Premda se oko filma Blonde, adaptacije novele spisateljice Joyce Carol Oates - fikcionaliziranog pogleda na život i karijeru glumice Marilyn Monroe - lome koplja i kritike i publike, četrnaestominutne ovacije koje je Ana de Armas dobila nakon njegovog prikazivanja na filmskom festivalu u Veneciji dokazale su toj španjolskoj glumici rođenoj na Kubi da je napravila dobar posao. Za Anu je, naime, audicija za taj film redatelja Andrewa Dominika bila toliko stresna da je na nju dovela svog učitelja engleskog s kojim je "peglala" izgovor.

image

Ana de Armas kao Marylin Monroe i Adrien Brody kao suprug Arthur Miller, poznati američki pisac.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

‘‘Sama njegova prisutnost bila je iznimno ohrabrujuća jer sam znala da je ta uloga moja životna prilika‘‘, rekla je glumica, koja je holivudski debi imala prije sedam godina u erotskom trileru ‘Kuc kuc‘, u kojem je nastupila uz glumca Keanua Reevesa. Dio američke i svjetske filmske industrije postala je nakon uspješne glumačke karijere na rodnoj Kubi, a potom i u Španjolskoj, domovini svojih roditelja, gdje se proslavila ulogom u tinejdžerskoj sapunici ‘El Internado‘, kao i u nekoliko komedija i horora poznatih španjolskih redatelja. No, znala je da se, želi li internacionalnu slavu, mora preseliti u filmsku meku Hollywood.

image

U kreaciji Louis Vuitton retro stila.

CASTEL FRANCK/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

‘‘Kad sam došla u Los Angeles, vrlo sam slabo govorila engleski, a pritom nitko od važnih ljudi u industriji nije ni znao niti mario za moju dotadašnju karijeru koja kao da nije ni postojala‘‘, rekla je Ana u jednom intervjuu nakon što je, dvije godine poslije tog debija, nominirana na nizu filmskih festivala za ulogu Joi u futurističkom ‘Blade Runner 2049‘. Sljedeći uspjeh došao je s posljednjim filmskim nastavkom o Jamesu Bondu ‘Za smrt nema vremena‘ prikazanom u kinima lani, koji ju je pozicionirao i kao filmsku zavodnicu. Zajedno s tim laskavim statusom došle su i hvale o njenom odjevnom stilu koji modni kritičari opisuju kao kombinaciju jednostavnosti i ženstvenosti.

image

U još jednoj kreaciji kuće Louis Vuitton od kože boje zlata.

RAúL TERREL/CONTACTOPHOTO/PROFIMEDIA

Stilistica Karla Welch bira joj glamurozne, a elegantne kreacije modnih kuća Ralph & Russo, Chanel, Alexandre Vauthier i Versace, no u posljednje vrijeme je za crveni tepih odijeva isključivo brend Louis Vuitton pa se šuška da će Ana postati njihova ambasadorica - baš kao što je ranije ove godine postala zaštitno lice za poznati kozmetički brend Estée Lauder. Haljine koje joj namjenjuje Vuittonov kreativni direktor Nicolas Ghesquière su ekstravagantne, a minimalističke te naglašavaju njezinu moćnu žensku samouvjerenost. Ana jednostavnost cijeni i kad je riječ o odjevnim kombinacijama za privatne prilike.

‘‘Crne hlače i bijela košulja spasile su me u nekoliko prilika‘‘, izjavila je jednom, napomenuvši da je njen osobni stilski moto - manje je više.

Linker
25. travanj 2024 03:57