Brzo se prodaju

Baby Lasagna ima merch, a glavne zvijezde na njima su - njegove mačke

Predstavnik Hrvatske na ovogodišnjoj Euroviziji "izbacio" je posebno dizajnirane majice, a potražnja je toliko velika da je većina skoro već rasprodana.

Osim što će ove godine u svibnju predstavljati Hrvatsku na Euroviziji u Švedskoj, Baby Lasagna "uhvatio se u koštac" s još jednim izazovom. Ovaj talentirani i simpatični 28-godišnjak iz Umaga izbacio je merch sa svojim majicama, a na njima su, dakako, glavne zvijezde njegove mačke.

"Posjedovanje vlastitog mercha može se činiti normalnim, ali meni služi kao podsjetnik dokle je ovaj projekt stigao - stavlja stvari u perspektivu", otkrio je u opisu objavljenog videa u kojem nosi majice s logom mačke. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da su one iscrtane heklanim miljetićima kakvi su obilježili njegov nastup na Dori, ali i videospot pjesme "Rim Tim Tagi Dim". A majice na leđima imaju ispisan stih iz pjesme: "meow, cat, please, meow back".

Kao modeli poslužile su mu njegove dvije mačke - Gertruda i Branka čije fotografije i inače vrlo često objavljuje na društvenim mrežama. Ideja za plasiranjem majica na tržište, od kojih su u ponudi one za odrasle, ali i majice dječjih veličina, oduševila je njegove mnogobrojne pratitelje koji imaju samo riječi hvale za poduzetničku ideju našeg mladog glazbenika koju je napravio u suradnji s grafičkom dizajnericom Andreom Rosar.

"Predobar ti je dizajn, sviđa mi se", "Majice su stvarno odlične, svaka čast", "Super je ideja bila iskombinirati mačke i miljetiće", samo su neki od komentara, a da bi mogla biti riječ o odličnom marketinškom pothvatu, dokazuje i činjenica da su svi modeli već skoro rasprodani.

Specifičnim stilom Baby Lasagna publiku je oduševio već na nastupu na Dori, koje je zapravo dizajnirala Valentina Pliško, studentica dizajna iz Istre s kojom smo nedavno imali prilike i osobno popričati.

"Inspiracija za kostime dolazi iz teme same pjesme. Pjesma govori o odlasku iz sela u grad pa je zato i kostim "hibrid" elemenata sela, odnosno tradicionalne odjeće (u ovom slučaju istarske) i "metal" stila koji odgovara žanru pjesme. Tako se na kostimima mogu naći detalji poput prsluka, bijelih hlača, bijelih širokih rukava, marame, čentrina i kape, ali i metalnih karika, kože i ziherica. S obzirom na to da je meni tradicionalno odijevanje glavna inspiracija u mom radu, stvarno sam uživala u ovom projektu", rekla nam je u intervjuu.

Usput nam je i otkrila što pripremaju za nastup u Švedskoj.

"Kostimi za nastup neće biti isti kao na Dori, ali tema se i dalje nastavlja. Naime, plan je nastaviti s kombinacijom etno elemenata s "metalom", ali ćemo podignuti kostime na još višu razinu i staviti malo veći naglasak na etno elemente."

Linker
19. travanj 2024 22:25