S piste: Mmam (Daniele Oberrauch)/Fendi/Enfants Deprimes (Alessandro Lucioni)/Isabel Marant (Paolo Lanzi)/Dior/Queen Jack (Filippo Fior)

 GLORIA EDIT/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Bezvremenski model

Baloner je najbolja jesenska modna investicija: Donosimo prijedloge za svaki budžet

Jesen, ali i proljeće, nezamislivi su bez ovog odjevnog komada. Zato će i ove godine baloner biti jedan od najboljih uloga za potpunu garderobu.

Od vojničkog komada do stilskog saveznika prohladnih i kišnih dana, baloner je u oko 100 godina prisutnosti prošao baš sve modne faze da bi do danas stekao ikonski status ključnog odjevnog komada prijelaznih sezona. Bez njega su nezamislive profinjene kombinacije, ali i one urbanog prizvuka, a čini se da baš svake jeseni gradske ulice okupaju razne inačice u prepoznatljivom bež tonu. Upravo ta nijansa smatra se kultnom te najpoželjnijom, a glavni krivac za to definitivno je modna kuća Burberry koja je baloner i popularizirala do te mjere da je ovaj kroj postao njihov najprepoznatljiviji proizvod.

Baloner je postao i dijelom pop kulture i gotovo da nema modne ikone ili velike svjetske zvijezde koja se bar jednom negdje nije pojavila u bež baloneru. Istovremeno ga obožavaju i kostimografi koji su ovaj odjevni komad uključili u nebrojene filmske i televizijske trenutke te ga tako dodatno popularizirali kroz nezaboravne scene i uloge (sjetite se samo Humphreyja Bogarta u Casablanci). Stoga nije ni čudno da novim ulaskom u jesensku sezonu baloner ponovo stoji na samom vrhu ključnih uloga za nadolazeće mjesece.

image
VINCENZO GRILLO/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
VALENTINA VALDINOCI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Ovaj nekad vojnički komad danas je najpoznatiji u izdanju koje dolazi s dvorednim kopčanjem te remenjem na struku i rukavima koji omogućuju razne načine nošenja i stiliziranja. Tako se može nositi potpuno otkopčan za pomalo nemaran i neopterećen dojam koji daje snažnu energiju, ali i čvrsto stegnut u struku za profinjen izgled koji, bez obzira na slojeve preko kojih ga nosite, prekrasno naglašava figuru. Ipak, ove će jeseni najbolje pristajati trendu korporativnog stila koji nalaže stroge forme uredskih odjevnih komada. Svakodnevni stylinzi složeni od korporativnih primjeraka poput odijela i pencil suknji obožavat će dodatak balonera koji će izvrsno zaokružiti ovaj trend dajući mu stilski pečat.

image
VALENTINA VALDINOCI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
SARAH TREACHER/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Klasičan kroj, neutralna nijansa koja pristaje većini boja koje se već nalaze u vašoj jesenskoj garderobi i bezvremenski chic efekt razlog su zašto je baloner zauzeo tako posebno mjesto u modi te se uspješno odupire baš svim novim trendovima. Pritom, baloner se vješto uklapa u svaki stil i pristaje svakoj figuri, spolu i životnoj dobi te je zato jedan od univerzalnih uloga u capsule garderobu za koji će se gotovo svaki stilist i modni ekspert dati svoje odobrenje. Pa iako baloner u modernim izdanjima dolazi u raznim krojevima, od potpuno skraćenog izdanja koje doseže tek polovicu trbuha preko varijanta u formi klasičnih jaknica čiji rub dolazi tek do početka džepova na hlačama sve do maksi formi, tipičan baloner do polovice listova i dalje će biti najbolji i najsigurniji izbor za dobar jesenski izgled.

image

Versace;Net-a-Porter (2490 €)/Mango (99,99 €)/Claudie Pierlot;Farfetch (540 €)/Khaite;Net-a-Porter (2160 €)

PRESS
image

Massimo Dutti (199 €)/H&M (79,99 €)/Burberry; Net-a-Porter (1990 €)/Acne Studios;Farfetch (820 €)

PRESS
Linker
13. travanj 2024 12:26