minimalizam

Bezvremenski stil najtragičnije modne ikone u povijesti

Njezin svakodnevni stil bio je toliko minimalan i dosljedan, u toj mjeri da i danas suknje na kopčanje, pencil suknje i cipele Manola Blahnika povezujemo s Carolyn Bessette-Kennedy.

S popriličnom sigurnošću može se reći da je Carolyn Bessette-Kennedy bila jedna od najotmjenijih žena svoje ere, kao i desetljeća nakon nje. Tome najbolje svjedoči činjenica da i danas pamtimo njen stil, iako su od njene tragične smrti prošle 23 godine.

Da njen život nije iznenada završio u avionskoj nesreći jedne ljetne večeri 1999. danas bi imala 56 godina, a bez sumnje i dalje bi bila smatrana jednom od najljepše odjevenih žena svijeta.

image

John Kennedy i Carolyn Bessette-Kennedy

KEVIN WISNIEWSKI/SHUTTERSTOCK

Bila je sama po sebi modna ikona, no njen status u medijima zacementirao je brak s Johnom F. Kennedyjem, sinom pokojnog američkog predsjednika. Bivša glasnogovornica Calvina Kleina odjednom je postala najfotografiranija žena na svijetu, a njen minimalistički stil postao je ultimativni trend, koji je čak utjecao na dizajnere prilikom kreiranja kolekcija.

image

John i Carolyn na ulicama New Yorka

ALEX OLIVEIRA/SHUTTERSTOCK

Bjena vjenčanica s potpisom Narcisa Rodrigueza postala je jedna od najtraženijih vjenčanica u povijesti. U vrijeme krinolina i čipke, njena profinjena i jednostavna satenska haljina bila je nešto potpuno novo.

image

1996. godine na zabavi u Švicarskoj

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Njezin svakodnevni stil bio je jednako minimalan i dosljedan, u toj mjeri da i danas suknje na kopčanje, pencil suknje i cipele Manola Blahnika povezujemo s Carolyn Bessette, naročito kada se nose zajedno.

image

John Kennedy i Carolyn Bessette-Kennedy 1996. godine

JOHN BARRETT/PHOTOLINK/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Carolyn je izgledala kao prototip modne urednice, a dokazala nam je da klasične siluete, čiste linije i jednobojni lookovi nikada ne zastarijevaju.

image

Carolyn na odmoru

KEVIN WISNIEWSKI/SHUTTERSTOCK KEVIN WISNIEWSKI/SHUTTERSTOCK
image

John Kennedy i Carolyn Bessette-Kennedy

ARALDO DI CROLLALANZA/SHUTTERSTOCK
image

Carolyn Bessette-Kennedy

KEVIN WISNIEWSKI/SHUTTERSTOCK
image

John Kennedy i Carolyn Bessette-Kennedy 1998. godine

STARTRAKS/SHUTTERSTOCK
image

John Kennedy i Carolyn Bessette na zabavi u muzeju Whitney u New Yorku 1997. godine

SHUTTERSTOCK
image

John Kennedy i Carolyn Bessette-Kennedy

SHUTTERSTOCK
Linker
24. veljača 2024 14:28