David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia
Filmski festival

Crveni tepih u Veneciji 'pokorila' Cate Blanchett u haljini koju mnoge žene ne bi znale nositi

Iako održavanje velikih događaja u ovom 'novom normalnom' stoji pod upitnikom, neki od njih ipak se ne odgađaju. Na 77. Filmskom festivalu u Veneciji mnoge poznate dame plijenile su pažnju svojim odličnim stajlinzima, a mi smo izdvojile one koje su nas se najviše dojmile.

Pandemija koronavirusa odgodila je i na čekanje stavila mnoštvo svjetskih manifestacija i zabavnih događaja, no neki od njih se unatoč svemu ipak održavaju. Tako je pod strogim epidemioloških mjerama započeo 77. Filmski festival u Veneciji, jedan od najočekivanijih događaja u drugom dijelu 2020.

Osim odličnih filmova, točnije njih 18 koji se bore za Zlatnog lava, svi su jedva čekali vidjeti koje će se poznate zvijezde pojaviti na crvenom tepihu i što će pritom nositi. Pažnju su, naravno, plijenile slavne dame u osebujnim kreacijama poznatih dizajnera, a među njima se svakako isticala australska glumica Cate Blanchett.

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 02: Venezia77 Jury President Cate Blanchett walks the red carpet ahead of the Opening Ceremony and the
Getty Images
Cate Blanchette bila je zvijezda večeri u neobičnoj haljini dizajnera Estebana Salazara.

Cate je crvenim tepihom prošetala u tamnomodroj haljini s potpisom dizajnera Estebana Salazara. Sjajni materijal, volani, bijeli rub i zvonasti rukavi dali su joj zanimljiv štih koji u svoj stil ne može svatko uklopiti. No, Cate ju je isfurala odlično i nije pretjerivala s detaljima - upotpunila ju je s crnim salonkama brenda Clergerie i Pomellato ogrlicom i prstenjem.

Kako se mjere zaštite moraju poštivati, Cate je cijelo vrijeme imala zaštitnu masku, a skinula ju je samo za vrijeme fotografiranja.

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 02: Actress Tilda Swinton walks the red carpet ahead of the Opening Ceremony and the
Getty Images
Tilda Swinton je na Filmski festival u Veneciji došla sa neobičnom zlatnom maskom.

Uvijek svoja Tilda

Glumica Tilda Swinton dala je potpuno novo značenje "zabavi pod maskama". Za nju smo navikli da spaja nespojivo i nosi komade koje bi se malo tko usudio nositi, a za venecijanski crveni tepih odjenula je naizgled običnu kombinaciju. Možda bi bijeli top i crna suknja s volanima s potpisom Chanela i bili obični da nije ponijela neobičnu zlatnu masku kojom se poigravala tijekom fotografiranja. Tilda, uvijek nas iznenađuješ!

Elodie
'The Ties' premiere and Golden Lion for Lifetime Achievement Ceremony, 77th Venice International Film Festival, Italy - 02 Sep 2020,Image: 555937570, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia
Talijanska pjevačica Élodie u srebrnoj haljini s potpisom Versacea.

Kao salivena

Stajling koji nas je ostavio bez daha bio je onaj talijanske pjevačice Élodie. Srebrna kreacija s potpisom Versacea stajala joj je kao salivena i isticala njezinu vitku liniju, a ono što nam se najviše svidjelo na njoj je podebljani rub na gornjem dijelu haljine. Uz nju je obula srebrno-crne otvorene sandale na visoku petu i nabacila nekoliko komada nakita. Elegantno, a opet neuobičajeno!

Osim ove tri dame, izdvojili smo još nekoliko divnih stajlinga poznatih dama koje možete pogledati u galeriji.

Čitajte i:

Lady Gaga trijumfirala na glazbenoj dodjeli: Osebujnim detaljem poslala važnu poruku

Trend kojeg se ne možemo riješiti: Poznate dame ne odvajaju se od moćnog detalja koji će nas 'pratiti' i ove godine

Haljine koje se pamte: 16 kultnih izdanja s crvenog tepiha Zlatnog globusa

Linker
18. travanj 2024 22:30