MODNI LEKSIKON

Daria Lorenci Flatz: ‘Obožavam francusku i skandi modu, krećem se između dvije krajnosti‘

Zagrebačka glumica i finalistica showa "Ples sa zvijezdama" prava je modna kameleonka - jednako dobro se osjeća u raskošnim kostimima i glamuroznim večernjim haljinama te u trapericama i tenisicama.
Kako biste opisali svoj stil?

- Sportska elegancija.

Kako ste se osjećali u kostimima za nastupe u "Plesu sa zvijezdama"?

- Zaljubila sam se u plesne kostime. Svaki put bih pomislila da ne može bolje, a onda bi sljedeći bio bolji od prethodnog. U stvarnom životu ne nosim toliko kratke haljine i suknje, nije da ne volim kratko, nego nemam priliku, ili negdje jurim ili sam s djecom pa volim da mi je odjeća udobna i zato sam si u showu dala oduška.

Postoji li neki komad iz vaše garderobe koji za vas ima posebnu sentimentalnu vrijednost?

- Dosta se vežem uz odjeću. Skupe i kvalitetne stvari najčešće kupujem za neku prigodu, tako da ih pažljivo čuvam godinama. Možda sam najviše vezama uz jednu prekrasnu ljetnu žutu haljinu koju već dugo ne nosim, ali ne želim je se riješiti jer me podsjeća na prvi dan škole mojih blizanaca Maka i Frana.

Posljednji modni ulov?

- Neki dan sam se počastila i nagradila za odličan uspjeh u "Plesu sa zvijezdama" jednom crnom kožnom jaknom. Uvijek sam imala imitaciju kože i neke jeftinije varijante koje se brzo raspadnu i sada sam konačno odlučila kupiti kvalitetnu kožnu jaknu koju ću sigurno godinama nositi.

image
MARKO TODOROV CROPIX
Što je osnova vaše garderobe?

- Traperice, tenisice i obične majice. Zimi dolčevite i trenirke koje su udobne i tople, ali dobro funkcioniraju i u malo elegantnijoj varijanti. Volim i džempere i haljine.

Tko je najviše utjecao na vaš modni stil?

- Nitko posebno. Vodim se osjećajem i emocijom. Jako volim francusku i skandinavsku modu i njihove brendove. To su dosta različiti stilovi, ali ja u sebi imam tu kontradiktornost pa je valjda na taj način ispoljavam. Francuska elegancija i ženstvenost s jedne strane, a s druge čiste linije, kvalitetni materijali i nenametljivost. Krećem se između te dvije krajnosti.

Pratite li trendove?

- Volim pogledati modne časopise i što se trenutačno nosi, ali ne slijedim trendove. Teško je reći što je trend, jer ih ima jako puno u isto vrijeme. Zapravo je smisao da svatko nađe neki svoj modni izričaj i stil koji odgovara senzibilitetu pojedinca.

Što dominira u vašem ormaru?

- Kad biste otvorili moj ormar imali biste osjećaj da u tom stanu živi sto različitih osoba. Mislim da je to na neki način i posljedica mog zanimanja. Kako mijenjam uloge i likove, tako se i ja mijenjam.

Koja je vaša idealna ljetna kombinacija koju biste mogli nositi svaki dan?

- Haljina ili kratke hlače i potkošulja.

Gdje najradije šopingirate?

- Garderoba, Lokomotiva, A‘marie, H&M i Zara.

Volite li modne dodatke?

- Gotovo nikad me nećete vidjeti bez naušnica. Odmalena ih nosim, i to kroz dugi period nosim iste pa onda promijenim.

Čiji modni stil vas oduševljava?

- Uglavnom pratim svoje kolegice. Jako volim stil Jelene Veljače, Nataše Janjić i manekenke Ljupke Gojić Mikić.

Koliko se stignete posvetiti modi s obzirom na to da imate trojicu sinova i brojne poslovne obveze?

- Moda je neizbježna u mom poslu. Ima jako puno izlazaka, premijera, događanja i za svaki se moraš srediti. To te neminovno tjera da razmišljaš što voliš, u čemu se dobro osjećaš. U tom smislu sam posvećena, ali ne na način da bih svaki dan razmišljala o modnim kombinacijama. Na dnevnoj bazi biram udobnost.

Što volite nositi na crvenom tepihu?

- Na crvenom tepihu se volim osjećati puna samopouzdanja, sigurna u sebe, glamurozna i predajem se u ruke stručnjaka. Dobro me poznaju Marko Grubnić, Lana Puljić, Matija Vuica.

image
MARKO TODOROV CROPIX
Birate li svojim sinovima odjeću ili oni to čine sami?

- Moji sinovi sami odlučuju o tome što će nositi. Mak je skloniji trendovima, Fran je dosta skromniji i jednostavniji, a najmlađem Tinu je dosta važno što će odjenuti.

*Koja vam je boja najdraža?

- Plava.

Kupujete li u second hand trgovinama?

- Nisam sklona tome iako podržavam jer je bitno za očuvanje planeta.

Linker
24. travanj 2024 19:28