kreativna zona

Đinđeraj: Nakit kojim ćete poslati jasnu poruku

‘Ne ometaj, cvjetam’, D(r)ama, ‘Meni je moja psihijatrica rekla da sam ludilo’... Ljubiteljice naušnica oduševili su modeli Zagrepčanke Nedeljke Vuković, koja na njih ispisuje zanimljive i duhovite poruke.

Zaljubljenica u boje, epoksi smolu i nakit, Nedeljka Vuković prije deset godina hobi je pretvorila u biznis i danas ponosno govori kako joj je to najbolja odluka u karijeri. Premda je po struci inženjerka prometa koja je niz godina radila u marketingu i prodaji, sreću je pronašla u "đinđama". Shvativši da je njezin kutak u domu koji je pretvorila u radionicu za nju postao pravi mali raj, ime brenda nametnulo se samo po sebi - Đinđeraj.

image


Nedeljka Vuković

IVANA NOBILO CROPIX

"Još u djetinjstvu sam bila jako kreativna, a s godinama se mijenjao način na koji izražavam ljubav prema umjetnosti. Nakit obožavam, bez njega se osjećam golo, a posebno volim naušnice. Počela sam ih izrađivati za sebe u kućnoj radinosti, dobila sam brojne pohvale prijateljica i kolegica, a ubrzo su počele stizati i prve narudžbe. Odjednom sam imala pune ruke posla. Danas iz svoje radionice ne izlazim po osam sati", govori Nedeljka.

image
IVANA NOBILO CROPIX

Obožava životne mudrosti i citate koje ocrtava na naušnice, a najpopularniji među klijenticama su "Meni je moja psihijatrica rekla da sam ludilo", "d(R)ama", "Zagrljaji i kava nikada ne smiju biti kratki" te "Srcem i mudima kroz život".

image
IVANA NOBILO CROPIX

"Inspiracija za citate je posvuda. Nikada ih ne tražim, oni uvijek nađu mene. Katkad ih smišljam i sama, posebno kada objavim novi model. Nedavno sam predstavila "ART" kolekciju na koju me potaknuo tečaj slikarstva u koji sam se zaljubila. Tada su nastali natpisi "Kreativnost je dozvoliti sebi greške. Umjetnost je znati koje zadržati" i "Art is knowing what to ignore". Treba znati utišati kritičara u sebi, prihvatiti svoje nesavršenosti i raditi na tome da ih ispravljamo u hodu", objašnjava ova kreativka. Nakit izrađuje od ART PRO kristalne smole koja je netoksična i otporna na UV zrake, a svaki komad je unikatan i ručno oslikan.

image
IVANA NOBILO CROPIX

"Naušnice izrađujem bez silikonskih kalupa, što je vrlo zahtjevno, ali zauzvrat pruža razne mogućnosti. Do takve vrste izrade sam došla nakon mnogo godina rada, testiranja i bačenog materijala. Prije nekoliko godina jedan par naušnica sam izrađivala tri dana jer se smola izlijevala, a sušenje je trajalo 24 sata. Trudim se mijenjati i unapređivati stare procese kako bih si olakšala i skratila vrijeme izrade, ali i to zahtijeva vrijeme. Žurim polako" govori Nedeljka Vuković. Njezin nakit može se naručiti putem web stranice Đinđeraj te društvenih mreža, a cijene naušnica variraju od 16 do 36 eura.

image
IVANA NOBILO CROPIX
Linker
14. travanj 2024 18:26