Prijedlozi sezone

Evo kako poštovati dress code u uredu i svejedno biti u trendu

Mnoge tvrtke imaju stroga pravila odijevanja, no to ne znači da si zaposlene žene ne mogu dopustiti modnu individualnost i originalnost.

Premda se za poslovni stil koristi pojam “klasika”, ne znači da se žene danas odijevaju isto kao prije dvadeset, trideset ili četrdeset godina.

Doduše, njihova se garderoba uvijek sastoji od standardnih odjevnih predmeta - sakoa, hlača, košulja i suknji - no njihova dužina, širina, boja i materijal ovisi o sezonskim trendovima.

image

Ralph Lauren

RALPH LAUREN VIA BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Tako se u jesen 2022. poslovna žena prepoznaje prije svega po oversized kroju: predimenzioniranim sakoima i kaputima širokih ramena te komotnim hlačama širokih nogavica i visokog struka u čijem se kroju osjeća natruha osamdesetih i stila odijevanja američkih yuppijevki, žena iz srednje klase s dobro plaćenim poslovima.

Odijelo je trendovska uniforma i suvremene zaposlene žene čija se jednoobrazna, naglašena forma nadoknađuje velikim izborom boja i uzoraka. No, iz ponuđenog se iskristalizirao trend bež nijansi koje na svakoj ženi izgledaju ženstveno i luksuzno.

image

Tod‘s

X/AVALON/PROFIMEDIA

Suvremenu poslovnjakinju može se prepoznati i po komadu od (umjetne) kože - najčešće je riječ o kratkom kaputu ili baloneru zemljanih nijansi te modnim dodacima u trendovskoj nijansi vazda zelene, a čiji je dizajn minimalistički i pomalo “muški”. A kako ne bi upali u zamku jednoličnosti, pomažu i komadi kariranog uzorka, klasičnih boja i dizajna.

Uredski GLAM

Power dressing je sjajan za one koje veseli, ali jednako dominantni možete biti i u ženstvenim kombinacijama

image

Chanel xc

PROFIMEDIA

BOJA I UZORAK: U trendu su karirani uzorci klasičnog dizajna, ali suvremenih, trendovskih boja kao što je, primjerice, ljubičasta. Tu boju nosite i na detaljima: čarapama, rukavicama i nekom odjevnom predmetu koji će unijeti živost u klasičnu ‘poslovnu’ paletu boja.

image

Max&Co., 3156,96 kn (419 €)

PRESS
image

Max&Co., 949 kn (125, 95 €)

PRESS
image

Wonders Rodea, 899 kn (119,32 €)

PRESS

Nova UNIFORMA

Još od Melanie Griffith u filmu ‘Zaposlena žena’, stroga bijela košulja označava neovisnu i moćnu pripadnicu poslovnog svijeta

image

Louis Vuitton

JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

BEŽ REVOLUCIJA: Sve nijanse puti su vrlo elegantne i ženstvene, pa čak i luksuzne, posebice u kombinaciji sa zlatnim detaljima. Birajte odijela komotnog kroja te ih spojite s ležernim detaljima kao što su bomber jakna i koledžice.

image

Massimo Dutti, 2990 kn (396,84 €)

PRESS
image

C&A, 903,39 kn (119,90 €)

PRESS
image

Mango, 349,90 kn (46,44 €)

PRESS

Koža U TRENDU

Kruti materijal stvara svojevrsni oklop za lakše suočavanje sa svim izazovima posla

image

Prada

WWW.FASHIONPPS.COM/AVALON/PROFIMEDIA

GLATKO I SJAJNO: Osim standardne crne koja daje ‘hard rock’ dojam, u trendu je boja kestena i čokolade, a sve tri boje možete kombinirati međusobno. Takvu tamnu kombinaciju oživite detaljem intenzivno zelene boje koja je također u trendu ove jeseni.

image

Massimo Dutti, 4799 kn (636,94 €)

PRESS
image

Mango, 399,90 kn (53,08 €)

PRESS
image

Zara, 179,90 kn (23,88 €)

PRESS

Hit DODACI

Zelena nijansa ujesen unosi dozu svježine, snage i elegancije, kako u prirodi, tako i u odjevnoj kombinaciji

image

Fabi Karla, 3390 kn (449,93 €)

PRESS

JASTUČASTI ŠIK: U trendu su torbe s punilom te cipele s prošivima koje stvaraju dojam mekoće i pristaju s rukavicama, kapama i šalovima od reljefnog pletiva.

image

Karl Lagerfeld, 2520 kn (334,46 €)

PRESS
image

ZAKS zlatni prsten s dijamantima i smaragdom, 6600 kn (875,97 €)

PRESS
image

ALFA VISION OPTIKA, sunčane naočale Bottega Veneta 2890 kn (383,57 €)

PRESS
Linker
17. travanj 2024 01:45