MODNE PRIČE

GEM. SET. MEČ: Stilske igre glumice i redateljice Arije Rizvić

Kad nije na setu novog domaćeg serijala, u kojem igra jednu od glavnih uloga, redateljica i glumica Arija Rizvić uživa u omiljenom hobiju. Nakon treninga popričali smo o tome zašto umjetnice moraju braniti pravo da drže do svog izgleda.

Kako treba izgledati i ponašati se umjetnica? Neki još gaje predodžbu o samozatajnoj, pomalo sramežljivoj i neurotičnoj intelektualki koja nosi naočale s debelim okvirima i košulje od flanela ili široka odijela muškog kroja. Ukratko, netko tko bi se savršeno uklopio u komedije Woodyja Allena. Riječka redateljica i glumica sa zagrebačkom adresom Arija Rizvić nebrojeno se puta susrela s predrasudama ovog tipa - na ovaj su joj ili onaj način mnogi davali do znanja da ne njeguje imidž “dostojan umjetnice”, jer se voli lijepo odjenuti, nosi štikle, ima Instagram profil i uživa u modi. Kako se boriti protiv takvih predrasuda, o lijepoj i dotjeranoj ženi kao nužno površnoj? Radom i rezultatima, naravno.

image

Majica i šorc, Lunilou

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Ignoriram takve komentare i dajem svoj maksimum u svemu čime se bavim", kaže 29-godišnja Arija, koja je odmalena navikla na dinamičan tempo i predani rad. Od svoje četvrte godine pohađala je razne plesne radionice, završila Školu za klasični balet, pa školu solo pjevanja u Rijeci te studij režije, uz koju se bavi i glumom. Svestranu umjetnicu uhvatili smo u rijetkim trenucima predaha između dva nova velika projekta. Dobila je jednu od glavnih uloga u novom domaćem serijalu RTL televizije koji se počeo nedavno snimati, a jako je ponosna i na ulogu u stranom serijalu zbog koje putuje na set u Italiju, u Trst.

Posljednje tri godine najviše se pak bavila kazalištem, postavivši na pozornicu dvije vrlo uspješne predstave zahtjevne tematike, u HNK-u dramu “64” koja govori o umjetnoj oplodnji te predstavu o izbjeglištvu “Da sam ja ptica” s Tarikom Filipovićem i Darijom Lorenzi u glavnim ulogama. Šira publika ovu talentiranu mladu ženu imala je prilike gledati i u serijalu “Drugo ime ljubavi”, a da joj režija i gluma nisu jedini talent dokazala je pobijedivši 2020. u showu “Zvijezde pjevaju” s Markom Kutlićem. Nedavno su ponovno zajedno stali pred mikrofon, kad je pozvao Ariju da bude gošća na njegovom koncertu u zagrebačkom klubu Sax. “Sretna sam što me pozvao, otpjevali smo skupa pjesmu ‘Tvoje tijelo’ Tonija Cetinskog koju oboje obožavamo. Atmosfera je bila genijalna”, kaže umjetnica koja slobodno vrijeme koristi za svoj omiljeni hobi - igranje tenisa.

image

Haljina Lunilou

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

“Ljubav prema tenisu počela je prije tri godine, kad su me na prvi trening nagovorili prijatelji koji su vlasnici jednog teniskog kluba u Zagrebu. Odmah sam se zaljubila u taj sport jer je sjajan ispušni ventil kod stresa, dobar kardio i oblikuje cijelo tijelo, a u isto vrijeme je i zabavan”, kaže Arija, koja savršenu liniju održava i trčanjem te šetnjama po Sljemenu s dečkom, sportskim novinarom Markom Vargekom uz kojeg je, kaže kroz smijeh, počela uživati u gledanju nogometnih utakmica. Osim tenisom, stresa se rješava i mindfulness jogom koju bi, kaže, svakom preporučila. “To su vježbe, bazirane na dahu, s ciljem da se čovjek fokusira na sadašnji trenutak, što mnogi nisu u stanju”, konstatira Arija.

image

ŠMINKA: SAMANTHA MIHAELA ŠAFRAN

SNIMLJENO NA TERENIMA TENISKOG KLUBA CMROK ZAGREB HANZAMEDIA

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

STILSKE VJEŽBE U 8 PITANJA

Kako biste opisali svoj stil?

- Urban, ponekad eklektičan.

Komad iz vašeg ormara koji ima posebnu povijest?

- Mamina dva sakoa iz osamdesetih, rad jednog talijanskog dizajnera.

Zadnji modni ulov?

- Mala crna Karl Lagerfeld torbica

Osnova vaše garderobe?

- Dobre traperice, bijela majica i kožna jakna uvijek su must have kad ne znam što bih obukla.

Tko je najviše na vas modno utjecao?

- Moja mama Jasna moj je najbolji savjetnik. Uz svoj odvjetnički posao, moja je majka prije dolaska u Rijeku imala i svoj butik, pa sam od nje naslijedila ljubav prema modi. Uvijek mi je govorila da njegujem svoj prirodni look, da čuvam ono što mi je priroda dala.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Pratite li trendove?

- Ne pratim, odijevam isključivo ono što mi se u datom trenutku sviđa.

Što ni u ludilu ne biste odjenuli?

- Ugg čizme.

Koja vrsta odjevnih predmeta dominira vašim ormarom?

- Sve i svašta od haljina i kaputa pa do suknji.

Linker
24. travanj 2024 19:29