Moćna senzualnost

Haljine koje ne trpe nesavršenosti nose moćne žene! Zašto svi pričaju o ovom brandu?

‘Kažu: Odjeni se za posao kakav želiš, a ja kažem odijevaj se za život kakav želiš!‘, ova rečenica je koncizna Mizrahijeva definicija mode i života.

Ove godine na filmskom festivalu u Cannesu više nego ikad igdje dosada pojavljivao se brend Monot, pa je tako i titulu najbolje odjevene žene dobila Cindy Bruna odjevena upravo u Mônot​ haljinu! Osim nje i Eva Longoria, Nina Dobrov, Cara Delavigne, Winnie Harlow, Shakira i još sigurno desetine celebova pokleknule su više nego savršenim haljinama.

To je brand koji šalje snažnu poruku i gotovo da je znak jednakosti za moć erotizma u modi. Iza njega stoji dizajner Eli Mizrahi, koji ponovo vraća senzualnost u središte pozornosti. U New York je emigrirao kao politčki izbjeglica u dobi od 13 godina. Vrlo rano ulazi u svijet mode radeći kao kreativan savjetnik i konzultant i paralelno s tim gradi beskonačnu mrežu kontakata sa celebovima. Do sada je ovaj dizajneri odjenuo čitavu povorku ikona kao što su Kendall Jenner, Dua Lipa, Demi Moore, Zendaya, Megan Fox, Billie Elish i Jeniffer Lopez.

image

Cindy Bruna

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Već nekoliko sezona njegove kolekcije u Parizu okupljaju modne insajderice privučene senzualnošću koja se pripisuje pravilima pariške modne industrije. Među njegovim zvijezdama našle su se i Kate Moss i Alek Wek koje su bile u prvoj kampanji brenda za jesen/zimu 2022. snimanoj usred pustinje u Saudijskoj Arabiji.

image

Nina Dobrov

SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Mônot mantra može se čitati kroz niz dizajnerskih kodova konfiguriranih kao strukturalne i arhitektonske linije kao i minimalistčke i bezvremenske forme inspirirane suvremenom umjetnosću.

image

Eva Longoria

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Kažu: Odjeni se za posao kakav želiš, a ja kažem odijevaj se za život kakav želiš!", ova rečenica je koncizna Mizrahijeva definicija mode i života.Takvim načinom razmišljanja neprestano odijeva žene u siluete koje grle i otkrivaju tijelo kroz umjetnost provokacije i izrezivanja! Živeći u svojevrsnom preporodu golotinje kože kao novog trendovskog uzorka moda se vraća"hiperseksualizaciji"ženskog tijela.

image

Cara Delavigne

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Jennifer Lopez

GABRIELE HOLTERMANN/UPI/PROFIMEDIA

Prije nego je lansirao brand, Mizrahi je dobro istražio što nedostaje u modnoj industriji i što je to novo što bi on mogao ponuditi. Njegov odgovor na to bila je odjeća za prigodu koja čini da se žena osjeća snažnom, punom samopouzdanja i istovremeno seksi.

Iako u njegovim kreacijama zasad uglavno viđamo poznate u red carpet izdanjima, želja mu je, kako kaže, vidjeti moćnu odvjetnicu u sudnici u izrezanoj haljini! Iz te rečenice možemo isčitati njegov karakter pun samopuzdanja koji preslikava i na svoje haljine.

Linker
19. travanj 2024 05:08