ZVIJEZDA JE ROĐENA

Holivudski glamur na australski način: Elizabeth Debicki to radi sjajno

Onima koji prate petu sezonu popularne televizijske seriju "Kruna" teško je vjerovati da u nekim prizorima ne gledaju stvarnu princezu Dianu - toliko je vjerno, naime, glumica Elizabeth Debicki (32) portretirala bivšu suprugu sadašnjeg britanskog kralja Charlesa III. Pritom ta Australka rođena u Parizu tumači Lady Di u posljednjim godinama njenog života, što joj je bio poseban izazov s obzirom na princezin nesretan kraj braka i tragičnu smrt.

image

Elizabeth Debicki kao princeza Diana i Dominic West kao princ Charles (sada kralj Charles III)

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PRO SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PRO

‘‘Ova uloga me prilično psihički iscrpila jer mi nije svejedno kakve će biti reakcije živućih sudionika tih nemilih događaja‘‘, rekla je glumica koja je bila na audiciji za istu ulogu u drugoj sezoni serije i - nije prošla.

image

U haljini marke Prada

ADMEDIA, INC/DDP USA/PROFIME ADMEDIA, INC/DDP USA/PROFIME

No, osim fizičke sličnosti, obožavatelji serije (i glumice) ističu da ih se može usporediti i po odjevnom stilu. Obje vole ženstvene i klasične odjevne predmete te posjeduju urođenu otmjenost zbog koje bi izgledale elegantno i u vreći za krumpir - kako je napisala modna kritičarka Cathy Horyn.

image

Kreacija Salvatore Ferragamo

ENT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/ENT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/

To su prepoznali i u modnoj kući Christian Dior pa je glumica lani postala zaštitno lice za njihovu liniju nakita. Kreacije koje osmišljava kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri glumica nosi na svečanim premijerama i dodjelama nagrada pa je Diorovu haljinu nosila i na londonskoj premijeri "Krune" - riječ je o korzet haljini s dugačkim šalom za čiju je izradu bilo potrebno tri stotine radnih sati.

image

U haljini kuće Christian Dior za čiju je izradu utrošeno tristo radnih sati

NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK ED NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK ED

Crna boja je inače njena omiljena, a haljina joj je od odjevnih predmeta najdraža pa glumica, kako je izjavila u jednom intervjuu, ima na desetak malih crnih haljina različitog kroja koje, ovisno o prilici, kombinira s tenisicama, salonkama, robusnim gležnjačama i visokim čizmama. I premda joj crna odlično pristaje i vrlo često je nosi, ponekad ipak odabere boje koje ističu njenu izrazito svijetlu put i kosu, kao što su barbie ružičasta, zlaćana i intenzivno plava.

Linker
18. travanj 2024 14:55