Komadi za svaki dan

Kako je Zagrepčanka Majda Postružin ostvarila životni san: Njezine haljine nose se od jutra do mraka

U vrijeme pripreme jesenske kolekcije i selidbe u preuređeni showroom, zagrebačka dizajnerica prisjetila se svojeg početka i trenutaka koji su joj dali vjetra u leđa.

Iako prije nekoliko godina nije znala šivati Majda Postružin (38) danas je vlasnica modnog brenda Mai by Majda koji žene osvaja jednostavnim krojevima, prirodnim materijalima i izrazito nosivim modelima. Iako je oduvijek maštala o tome da postane kreatorica, prije 10 godina počela se baviti izradom nakita. No, glava puna ideja nije joj dala mira te je nakon nekog vremena sjela za šivaću mašinu i prije tri godine izradila svoju prvu haljinu. "U jednom trenutku sam osjetila da je vrijeme da ostvarim svoj životni san i da počnem s izradom odjeće. Veliki mi je problem bio kako krenuti, i to što nisam znala krojiti i šivati. Ali kada je došlo vrijeme da naučim uz pomoć svojih djelatnica u krojačnici i šivaoni, vrlo sam brzo to svladala" prisjeća se Zagrepčanka.

Instagram
Dio nove kolekcije koje nosi i Majda

Instagram
Kreativka na djelu!

Danas uhodan tim brenda, koji se sastoji od osam žena, zaslužan je za majice, tunike, hlače i suknje o kojima maštaju majke, zaposlene žene, studentice i djevojčice. Udobni krojevi i prirodni materijali glavne su odlike odjeće modne marke koja se odnedavno može pogledati u proširenom shoowroomu. Uz to, u tijeku su i posljednje pripreme za predstavljanje jesenske kolekcije. "Tu su pamučni komadi koji su primarni, a ove jeseni uvodimo i par noviteta. Naime, svaki će ormar ove jeseni razveseliti mini, midi i duge haljine cvjetnog i kariranog uzorka. A boje koje prevladavaju ove godine vratit će nas u 60-e godine – oker, bordo, petrolej, tamnozelena..." otkrila je dizajnerica koja pamuk i viskozu za svoje modele nabavlja u Hrvatskoj.

Mai by Majda

Haljina naziva Kiara bila je prva koju je dizajnerica izradila te joj je dala vjetar u leđa - kreacija se, naime, odmah rasprodala, a i danas je najtraženiji komad brenda. Zagrepčanka najviše vremena provodi u haljinama, i to najčešće onima sa svojim potpisom, a nosi i komade domaćih dizajnera. "Moj idealan jesenski outfit su definitivno haljina i preko nje prebačena predimenzionirana vesta. I čizme!".

Mai by Majda
Haljina Kiara

Sva se odjeća može kupiti u showroomu te naručiti putem online dućana i društvenih mreža, a dizajnerica tvrdi da cijene kreira tako da budu dostupne svima te se klijenticama izlazi u susret kad požele neki model nositi u kraćoj ili dužoj verziji. Da je to odličan recept modna dizajnerica je shvatila tek nedavno kad je iz prve ruke mogla vidjeti da je Mai by Majda uspješna priča.

Mai by Majda
Novouređeni showroom Mai by Majda

"Povodom preuređenja dućana snizila sam cijene odjeće koja je bila na zalihama i ujutro došla vidjeti je li sve spremno za kupce. Od tog trenutka vrata showrooma se nisu prestajala zatvarati, a ja sam sjela za blagajnu i nisam se digla do kraja radnog vremena. Telefoni su neprekidno zvonili tri dana. U meni su se izmjenjivali osjećaji ponosa i sreće – tada sam shvatila koliko ljudi prati i voli moj rad te koliko ih je prepoznalo moj trud i kvalitetu proizvoda", pohvalila se Majda čije kreacije rado nose i poznate Hrvatice poput Antonije Stupar Jurkin, Renate Sopek, Ane Begić....

Instagram
Antonija Stupar Jurkin u haljini Meggy iz nove kolekcije

Mai by Majda
Renata Sopek u haljini Brigitte iz nove kolekcije

Linker
16. travanj 2024 08:41