Muška visoka moda

Kanye West u osebujnom izdanju u Parizu: Kad poslije Tjedna mode produžiš u berbu

Nakon što mu je bivša supruga ‘pomela‘ talijanski tjedan mode, glazbenik je zablistao na onom pariškom. A nije zaboravio ni na London.

Može se reći da je Kanye West bio jedna od najvećih zvijezda Pariškog tjedna mode. Glazbenik i dizajner svojim je outfitima (i prigodnim otvaranjem Balenciagine revije) definitivno postao vijest broj jedan. Uglavnom u crnim komadima od glave do pete, sakriven ispod šilterice i hudice, itekako je uspio ostaviti dojam i mnogo više. Kanye je zbunio sve prisutne na reviji Balenciaga, gledateljima je trebalo nekoliko minuta da shvate kako je poznati glazbenik upravo prošetao modnom pistom za razvikanu modnu kuću. Bio je to njegov prvi catwalk u životu.

Kroz veliku blatnu stazu s lokvama West je bio prvi model koji je otvorio reviju.

Baggy kožne hlače, Balenciaga šilterica, oversized jakna s džepovima na kojoj piše ‘Security‘ (osiguranje), hodao je po blatnoj pisti poput vojnika koji juri kroz rovove. Balenciagin duh koji od ‘najružnijih‘ i ‘najprezrenijih‘ odjevnih komada napravi poželjne komade, savršeno odgovara i Kanyeovom svjetonazoru.

image

U prvom redu na Givenchyjevoj reviji

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Kanye brani Balenciagine boje

JANA CALL ME J/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Kasnije je "Balenciagine boje" branio i na Givenchyjevoj reviji. Sjedeći u prvom redu (odjeven u istu kombinaciju u kojoj je došao na pripreme za svoj prvi catwalk) na zubima je imao boksački štitnik za zube, na kojem je pisalo ime brenda. Tako da čim bi malo otvorio usta (a zbog crne gume u zubima nije ih mogao ni zatvoriti) od tamo bi bljesnula bijela slova "Balenciaga".

image

Kanye West na Pariškom tjednu mode

SPLASH/PROFIMEDIA

Duboke gumene čizme, u vinogradarskom slengu poznate i kao škornje, vrećaste traperice, izgužvana majica koja viri ispod crne hudice - to je bio Kanyeov izbor za sudjelovanje u većini događanja. U toj kombinaciji jurio je s revije na reviju, a neke je tako i odgledao.

image

Kanye West prije Pariza, skoknuo je i u London

TOT/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Prije dolaska u Pariz, glazbeni i modni genijalac ostavio je i svoj trag u Londonu. Svojim izborom obuće za Burberry afterparty - čarape i japanke definitivno je bio zvijezda večeri. Ta kombinacija je nekoliko razina iznad običnih natikača i čarapa koje su se već udomaćile na nogama fashionista. Za ovako glamurozan događaj West je odabrao crne kožne hlače i japanke s cirkonima.

Linker
19. travanj 2024 05:46