Catherine, princeza od Walesa koristi trik sa cipelama holivudskih zvijezda

 DAVID PARRY/SHUTTERSTOCK
Vješta prilagodba

Kate Middleton nosi cipele u tri različita broja, a ima i dobar razlog za to

Buduća kraljica bira cipele u tri veličine, ovisno o godišnjem dobu, modelu obuće i dizajneru, a kad nema druge, pribjegava istom triku koji koriste i holivudska zvijezde.

Buduća kraljica bira cipele u tri veličine, ovisno o godišnjem dobu, modelu obuće i dizajneru, a kad nema druge, pribjegava istom triku koji koriste i holivudska zvijezde.

Iz godine u godinu, Kate Middleton plijeni pozornost izborom obuće. Nekad se, naime, čini da joj salonke omiljenih dizajnera Gianvita Rossija, Emmy London i Jimmyja Chooa, stoje kao salivene, a drugi put se vidi kako odabrane cipele izgledaju prilično komotno, premda je često riječ o modelima čija je visina potpetica oko 10 centimetara.

image

Na ovogodišnjem Wimbledonu izabrala je nude salonke Gianvito Rossi i zelenu kreaciju Rolanda Moureta

JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK

Stoga ni tri različita broja obuće nisu slučajnost. Njezin izbor varira između veličina 38, 38.5 te 39. Razlog nije samo potreba za udobnošću na javnom događaju i činjenica da katkad vrlo dugo stoji u salonkama - nakon nekog vremena obuća koja je lijepa i uklapa se u njenu odjevnu kombinaciju, postaje "tlaka" za stopala. Otkrilo se, naime, da njen odabir veličine varira o marki. Primjerice, Jimmy Choo cipele princeze od Walesa (navodno posjeduje najmanje 15 pari obuće te marke), uvijek su u veličini 38,5. Kada princeza nosi cipele Ruperta Sandersona, bira modele u broju 38, dok sandale LK Bennett, model "Agata", koje sa širokim vrhom i mašnom na zadnjem dijelu, uz gležanj, uvijek naručuje veličinu 39.

image

Na Royal Ascotu obula je model u koraljnoj boji s potpisom Jennifer Chamandi, ali bez ukrasnog remenčića

HYDE NEWS AND PICTURES/SHUTTERSTOCK

Modna urednica magazina Hello, Rachel Story, kaže da su cipele za jedan broj veće stari trik kojem pribjegavaju i mnoge holivudske zvijezde.

"Slavne osobe često se spremaju za crvene tepihe ili druge događaje, a veće cipele biraju kako bi izbjegli žuljeve. Osim toga, sve je u tome kakav je osjećaj u cipelama kada ih isprobate i hodate u njima, umjesto da se držite veličine koju inače uzimate. Talijanske cipele često su veće - uvijek uzimam pola broja manje", kaže dodajući da problem s previše prostora na mjestu gdje su u cipeli smješteni prsti, rješava vata.

image

Na društvenom događaju u lipnju ove godine uz pink kreaciju obula je salonke Gianvito Rossi

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

"Poznato je da neke zvijezde napune nožni prst podstavom poput vate", kaže Rachel Story. S druge strane, bitno je i godišnje doba. Ljeti se bira komotnija, za barem jedan broj veća obuća jer stopala i gležnjevi zbog vrućine otiču, osobito u visokim petama.

image

Kate je na prošlogodišnjoj dodjeli nagrade Novaku Đokoviću u Wimbledonu nosila sandale Alessandra Rich

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Supruga princa Williama neke je modne trikove preuzela i od bake svog supruga, kraljice Elizabete. U poznoj dobi Elizabeta je uvijek nosila mokasinke s niskom potpeticom londonskog postolarskog obrta Anello & Davide, načinjene po mjeri. Kate, poput preminule kraljice, također bira vibrantne boje te izborom odjeće i modnih dodataka često šalje određenu poruku.

Linker
27. travanj 2024 09:29