Povratak minimalizmu

Kendall Jenner u mini haljini baš kao Carrie: Pronašli smo slične modele za 13 eura

Nakon revije u Parizu, odjenula je sivu, minimalističku mini haljinu u kojoj je Carrie napucala smotanog dečka, a isfurala ju sa sandalama s vintage Gucci sandalama i Bottega Veneta torbicom.

Modno besprijekoran izgled Carrie Bradshaw mogao bi zavladati modnim svijetom jer minimalizam iz 90-ih, koji je zahvaljujući legendarnoj haljini proslavila kolumnistica serije "Sex i grad" ponovno postaje mainstream. Riječ je o jednostavnoj sivoj haljini koju je Carrie u 15. epizodi druge sezone nosila sa zlatnim sandalama na remenčiće i avijatičarskim naočalama. Vrlo sličnu haljinu odjenula je ovih dana Kendall Jenner. Da njen izbor nije slučajan, pokazuju sunčane naočale (nisu avijatičarske ali ipak...) te diskretan zlatni detalj na njenim crnim vintage Gucci sandalama. Time kao da je htjela poručiti da podsjeća na jedno od najboljih modnih izdanja iz serije, poznat jednako kao "ona" Carriena haljina s novinskim printom ili vjenčanica Vivienne Westwood, ali tom looku daje svoje detalje, poput Bottega Veneta "Andiamo Intrecciato" torbice.

image

Kendall Jenner u Parizu

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Podsjetimo, glavna junakinja "Seksa i grada" u takvoj, minimalističkoj sivoj haljini odlazi na spoj s Vaughnom Wyselom, smotanim piscem kojeg je odlučila ostaviti. Tumači ga Justin Theroux, bivši suprug Jennifer Aniston. Kad mu objasni da se više neće viđati, odlazi na ručak s Mirandom, Charlotte i Samanthom. Scena u kojoj tako odjevena kuca na prozor restorana u kojem se nalaze njezine prijateljice, ostala je urezana u kolektivnu modnu svijest sve do danas.

image

Sarah Jessica Parker kao Carrie u seriji "Seks i grad"

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Činjenica da se Kendall Jenner referira na minimalističku haljinu iz "Seksa i grada" sjajna je vijest. Mogao bi to biti početak trenda jer je "Carrie nostalgija" ovih dana, zbog prikazivanja druge sezone "I tek tako..." na vrhuncu. Da je taj minimalistički look postao dio opće modne kulture, svjesna je i sama Sarah Jessica Parker. Priznala je to kada je gostovala u video emisiji Voguea, odajući počast odjeći na temu "Seksa i grada".

Treba dodati kako ovo nije prvi put da se Kendall Jenner - koja je nedavno u Parizu nosila reviju francuskog dizajnera Simona Portea Jacquemusa za proljeće/ljeto 2024. - odijeva poput Carrie. Manekenka je još 2019. nosila još jednu minimalističku mini haljinu u stilu 90-ih, ali taj put u boji zemlje s natikačama na petu koja je bila vrlo slična Carrienoj DKNY haljini iz prve serije. Na mnogo načina ove jednostavne, ali upečatljive kreacije mogu ponovno zavladati ljetom.

image

Haljine sličnog stila pronašli smo u Mangu: narančasta i plava (12,99 €, 97,87 kn) te prljavobijela s otvorenim leđima (22,99 €, 173,22 kn)/ te crni model iz Zare za 12,99 € /97,87 kn

Linker
24. travanj 2024 01:20