By Alja Horvat

Kolekcija mariborske dizajnerice vodi nas na nostalgično putovanje

Inspirirana 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća, dizajnerica donosi novu ljetnu kolekciju ispunjenu haljinama i odjećom prigodnom za uživanje u toplim danima.

Mariborska umjetnica Alja Horvat proslavila se putem društvenih mreža koje su joj poslužile kao kanal kojim je dosegnula do brojne publike, a sada je lansirala treću kolekciju za svoj brend By Alja Horvat. Alja je karijeru nakon fakulteta započela kao grafička dizajnerica, a s ilustracijama je krenula kako bi dodatno ispitala svoje mogućnosti i kreativne granice. Posao je nakon toga proširila i na modne komade koji odišu boho estetikom 60-ih i 70-ih godina.

Nova kolekcija sadrži čak 54 komada, a uključuje suknje, majice bez rukava i s ovratnikom, haljine i bluze. Printovi su prožeti Aljinom prepoznatljivom estetikom i inspirirani su nostalgijom, a sve četiri grafike prisutne u ovoj kolekciji nazvane su po pjesmama koje je preslušavala prilikom rada.

image

Little Wing grafika

ALJA HORVAT

"Penny Lane" nazvana je po Beatlesima, “Lola” po pjesmi benda The Kinks & Buckingham Nicks, “Age of Aquarius” po The 5th Dimension i “Little Wing” po pjesmi Jimija Hendrixa. Kako u radu teži transparentnom pristupu, uz svaki odjevni komad nalazi se raščlanjena cijena, kako bi prikazala koliko košta proizvodnja svakog odjevnog predmeta. Također, svi komadi se proizvode po narudžbi kako bi se smanjio potencijalni otpad s neprodanom zalihom odjeće.

image

Print iz linije Lola

ALJA HORVAT
image

Penny Lane i Age of Aquarius printevi

ALJA HORVAT

Grafike su rađene s ekološkim bojama na bazi vode i biorazgradivim tintama koje nisu opasne, ne sadrže toksine i imaju certifikat OEKO-TEX Eco Passport, a sve tkanine koje su korištene ispunjavaju OEKO-Tex standard. Sve komade iz nove kolekcije možete pogledati na službenoj stranici www.byaljahorvat.com.

Linker
21. travanj 2024 12:12