MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
bila je 4 eura

Kultna suknjica od tila iz "Seks i grada" prodana je za više od 48 tisuća eura

Bijela suknja balerina stila koju je glumica Sarah Jessica Parker nosila u uvodnoj špici popularne serije bila je jedan od mnogih kultnih komada uključenih u aukciju pod nazivom "Unstoppable: Signature Stiles Iconic Women in Fashion".

Bijela suknja balerina stila koju je glumica Sarah Jessica Parker nosila u uvodnoj špici popularne serije bila je jedan od mnogih kultnih komada uključenih u aukciju pod nazivom "Unstoppable: Signature Stiles Iconic Women in Fashion".

Jedan od najpoznatijih, a ujedno i najjeftinijih komada garderobe kolumnistice i novinarke Carrie Bradshaw u seriji "Seks i grad" prodana je na aukciji za više od 48 tisuća eura. Suknja od tila balerina stila koju je američka glumica Sarah Jessica Parker nosila u uvodnoj špici popularne serije bila je jedan od mnogih kultih komada uključenih u aukciju pod nazivom "Unstoppable: Signature Stiles Iconic Women in Fashion".

Iako je na samom početku aukcije procijenjeno kako bi suknja mogla biti prodana za najviše desetak tisuća eura, njezina je prodajna cijena na kraju bila mnogo viša. To je uistinu bilo veliko iznenađenje jer je tadašnja kostimografkinja serije Patricia Field za potrebe snimanja suknju nabavila po cijeni od samo 4,62 eura. Patrica je lani u svojoj knjizi otkrila kako je bila u jednom showroomu u New Yorku i u moru različitih stvari "izvlačila stvari i odjednom pronašla suknjicu od tila".

"Zamislila sam kako ću tu kratku suknjicu od tila iskombinirati s kratkim topićem i postići look koji će biti moderan, ali i cool. Suknja balerina stila od tila bila je avanturistička i neočekivana, baš kao što je i show "Seks i grad", napisala je u knjizi kostimografkinja serije. I očito nije pogriješila jer je suknjica sada stekla kultni status.

image

Glumica Sarah jessica Parker suknju je nosila u uvodnoj špici popularne serije "Seks i grad"

JULIEN‘S AUCTIONS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

S obzirom na to da je Carrie bila modna avanturistica, nije se ustručavala eksperimentirati s različitim stilovima i kombinirati ih na načine koji su, između ostaloga, postali njezin zaštitni znak. Mnogima je tako u pamćenju ostala upravo po bezvremenskim modnim komadima koji su ponekad izgledali poput pravih umjetničkih djela.

Osim spomenute efektne suknjice od tila, mnogi tako pamte i njezinu raskošnu, bajkovitu "Mille Feuille" haljinu s potpisom Ateliera Versace. Upravo je nju Sarah Jessica Parker nosila u novom nastavku serije "I tek tako..." te tako podsjetila na epizodu u kojoj je u Parizu uživala u romansi s umjetnikom Aleksandrom Petrovskyjem.

Haljina je bila sastavljena od mnogobrojnih voluminoznih volana i gornjeg dijela ukrašenog šljokicama, a zanimljiv podatak je i taj što je ova predivna kreacija vrijedna preko 78 tisuća eura navodno bila najskuplji komad odjeće koji je Carrie odjenula u cijeloj seriji.

Linker
27. travanj 2024 08:26